ροή ειδήσεων

Δερμιτζάκης: Μπορεί να έχουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα μέσα στον Οκτώβρη



Ο κ. Δερμιτζάκης είπε πως τον ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις και τόνισε πως όλη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο «πορτοκαλί», όσον αφορά στα μέτρα για τα αυξημένα κρούσματα.


Ο Μανώλης Δερμιτζάκης προειδοποίησε πως, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να εκτοξευθούν στα 1.000 ανά ημέρα.

«Είναι ορατό το 1.000 - και μέσα στον Οκτώβριο», τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην ιατρική σχολή της Γενεύης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.
«Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις»

«Αυτή τη στιγμή αρχίζει στην Ελλάδα αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Φύγαμε από τη σταθερότητα», προσέθεσε και συνέχισε: «Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μέτρα. Η Ελλάδα προσπαθεί να σβήσει μικρές ‘’φωτιές’’. Όταν όμως υπάρχει τεράστια ‘’πυρκαγιά’’ το να σβήνουμε μικρές ‘’φωτιές’’ δε λύνει το πρόβλημα».

Υπογράμμισε, δε, πως όλη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο «πορτοκαλί» (αυξημένης επιτήρησης), αναφερόμενος στον χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον SARS-CoV-2.

Σχετικά με τα μέτρα που κρίνει πως πρέπει να ληφθούν άμεσα, σημείωσε πως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας, αμέσως μόλις κλείνουν τα εστιατόρια ή μισή ώρα αργότερα, ώστε ο κόσμος να πηγαίνει στο σπίτι του.


«Χρειάζεται μια ενημερωτική καμπάνια. Χρειάζεται να είμαστε μπροστά από τον ιό, όχι να τον κυνηγάμε. Πρέπει να λειτουργούμε σα να είμαστε στα 1500 κρούσματα», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας πως «το lockdown είναι μια δήλωση ήττας. Δε μ’ αρέσει το lockdown, αλλά αν χρειαστεί για την υγεία των πολιτών πρέπει να γίνει. Αν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες δούμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα και να συνεχίζει η αύξηση, ξέφυγε ο ιός».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *