ροή ειδήσεων

ΕΣΡ: Πρόστιμα μαμούθ σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου - 1 στη Ρόδο



Τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλλε το ΕΣΡ για τις εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου φτάνουν τα 730.000 ευρώ

Πρόστιμο μαμούθ επέβαλλε το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορονοϊό. Τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλλε το ΕΣΡ φτάνουν τα 730.000 ευρώ.

Από 30.000 καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου.

Από 25.000 οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Τέλος ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *