ροή ειδήσεων

Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει 8χρονη – Με εξώδικο απαντάει η οικογένεια



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση ενός ιερέα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Ναύπακτο, να κοινωνήσει ένα 8χρονο κοριτσάκι. Αφορμή για την συμπεριφορά του ιερέα αποτέλεσε το γεγονός ότι η 8χρονη δεν είχε βαπτιστεί στο συγκεκριμένο ναό, αλλά στο μοναστήρι της Σκάλας.

Οι γονείς της μικρής, εξοργίστηκαν τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, ώστε απάντησαν με εξώδικο, ζητώντας μάλισα προστασία από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, ζητούν από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, κ. Ιερόθεο Βλάχο, ως Διοικητικό Προϊστάμενο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, την προστασία του και την απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού αυτού.

Επισημαίνουν, ότι «με την υβριστική και ανάρμοστη αυτή του στάση του ο Ιερέας προσέβαλε την προσωπικότητα του παιδιού τους, έτσι όπως αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και άλλα διεθνή κείμενα, κοινοποιώντας παράλληλα και προσωπικά του δεδομένα που σχετίζονται με τη θρησκεία».

Σημειώνουν ότι «οι δικαστικές και νομικές διαμάχες της Ιεράς Μητρόπολης με μία Ιερά Μονή είναι ανεπίτρεπτο να οδηγούν σε τέτοιου τύπου ανοίκειες συμπεριφορές εναντίον μάλιστα ενός ανήλικου παιδιού, καθώς και σε κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς εντός του εκκλησιάσματος, το οποίο είναι ζήτημα μείζονος εκκλησιαστικής σημασίας».

Ύστερα από επικοινωνία της Μητρόπολης με την οικογένεια του παιδιού, διαβεβαίωσαν ότι αιτία υπήρξε η διαμάχη μεταξύ της Μητρόπολης Ναυπάκτου και της Ιεράς Μονής και ότι το ζήτημα δεν ήταν εκκλησιαστικό.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/10/20 01:01

    Με τέτοιες συμπεριφορές πως να μη διώχνετε το κόσμο από τις εκκλησίες. Τη διαμάχη με το μοναστήρι δεν ντρέπεστε να φτάνετε σε τέτοιο επίπεδο. Δυστυχώς δίνετε τροφή στους αιρετικούς. Απορώ αν θεωρήστε Χριστιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *