ροή ειδήσεων

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ως ξυπνητήρι



Τα κινητά αποτελούν πλέον μέρος της ζωή μας. Υπάρχουν όμως μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να μην τα χρησιμοποιούμε ώστε να φτιάξουμε την ποιότητα του ύπνου μας.


Όλοι ξέρουμε πως τα κινητά έχουν γίνει πλέον προέκταση των χεριών μας και πολλές φορές αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την υγεία μας. Τα χρησιμοποιούμε για την δουλειά μας, για την επικοινωνία με δικά μας άτομα και έτσι έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αν μείνουμε χωρίς αυτά η ζωή μας θα… σταματήσει.

Το ξυπνητήρι αποτελεί και αυτό μια από τις λειτουργίες του κινητού αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, για το καλό σας!

1. Μπορεί να βλάψει τον ύπνο σας

Αυτό συμβαίνει γιατί λίγο πριν κοιμηθούμε σχεδόν όλοι μας, αν όχι όλοι, ρίχνουμε μια ματιά στα social media και πολλές φορές η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι το μπλε φως της οθόνης επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

2. Μπορεί να διαταράξει την πρωινή σας ρουτίνα

Ξανά, με το που ξυπνήσουμε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ελέγξουμε το κινητό μας για νέα μηνύματα και emails. Και καμία φορά αυτό παίρνει παραπάνω ώρα απ' ότι πιστεύουμε με αποτέλεσμα να τρέχουμε να προλάβουμε τα πάντα τελευταία στιγμή.

3. Μπορεί να μην το ακούσετε

Μιας και έχουμε συνηθίσει τους ήχους του τηλεφώνου κατά την διάρκεια της ημέρας ίσως το αυτί μας δεν «ξεχωρίσει» τον ήχο που έχετε βάλει ως ξυπνητήρι και να μην σηκωθείτε ποτέ.

4. Μπορεί να τελειώσει η μπαταρία και να μην ακούσετε το ξυπνητήρι

Φαντάζεστε να συμβεί κάτι τέτοιο και να αργήσετε ώρες για την δουλειά ή το σχολείο; Δεν θα ήταν ότι και πιο ιδανικό και το πιο πιθανόν το τηλέφωνό σας να κατέληγε στον απέναντι τοίχο από τα νεύρα σας!

Έτσι για να αποφύγουμε τα… νεύρα και όλα τα υπόλοιπα αγοράστε ένα κανονικό ξυπνητήρι και θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *