ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Ο πρώτος νόμος που θα καταργήσουμε είναι ο νέος πτωχευτικός



«Ποινικοποιείτε τη φτώχεια, φέρνετε σκανδαλώδες πλαίσιο υπέρ των τραπεζών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια


Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές και τις αστοχίες της, αλλά και ξεκάθαρες απαντήσεις όσον αφορά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από την Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αιτία την προώθηση από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη αφήνοντας στο έλεος των τραπεζών, χωρίς καμιά προστασία πλέον, την κύρια κατοικία και οδηγώντας σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εξαπάτηση και διάδοση ψευδών από τη σημερινή κυβέρνηση: όπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε ποτέ τον νόμο Κατσέλη και δεν άφησε ποτέ τους πολίτες χωρίς νομική και θεσμική κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας. Διέψευσε επίσης ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε το χρέος, ενώ αναγνώρισε ότι έγιναν πλειστηριασμοί, όμως μόνο «για όσους ζούσαν πλουσιοπάροχα... για όσους χρωστούσαν εκατομμύρια και δεν τους άγγιζε κανείς».



Αναφερόμενος στον νέο πτωχευτικό κώδικα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «ποινικοποιεί τη φτώχεια» και ότι φέρνει «σκανδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο υπέρ των τραπεζών και εις βάρος της κοινωνίας».

Όπως τόνισε, με το νέο ν/σ «καθιερώνεται για πρώτη φορά στο νομικό μας σύστημα η πτώχευση και των ιδιωτών», προσθέτοντας πως «πλέον πτωχεύουν όλοι. Ένα νοικοκυριό πτωχεύει όπως μια επιχείρηση, κι ένας μισθωτός όπως ένας έμπορος».

Αφού τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής στη χώρα είναι το ίδιο το κόμμα σας κύριε Μητσοτάκη αλλά και εσείς προσωπικά», κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το πώς μπορεί να αισθάνεται «όταν το κόμμα σας έχει πάνω από 300 εκατ. δανεικά και αγύριστα και την ίδια στιγμή ετοιμάζεστε να πτωχεύετε νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα και να ρευστοποιείτε τη πρώτη τους κατοικία για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ;».

«Εσείς οι πιο καραμπινάτοι στρατηγικοί κακοπληρωτές... εσείς και οι ίδιες οι τράπεζες βέβαια... οι στρατηγικότεροι των στρατηγικών κακοπληρωτών», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσης, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι αυτός... το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά, θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο».

Μάλιστα, εξέφρασε την πίστη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην κυβέρνηση «...γιατί η δεύτερη φορά θα έρθει, όσο και να σας στηρίζει η ελίτ που ευνοείτε με τη παντοδυναμία του χρήματος και των μέσων. Και η δεύτερη φορά να το ξέρετε, θα είναι αλλιώς. Όχι για εμάς, ούτε για εσάς. Για τον ελληνικό λαό».

Βολές και για τα εθνικά θέματα

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματικής αδράνειας και της παθητικότητας. Μίλησε για τις έρευνες από το τουρκικό σκάφος Oruc Reis, για την «κόκκινη» γραμμή των 12 ναυτικών μιλίων που έθεσε η κυβέρνηση, αλλά και τις αντικρουόμενες στελεχών της Ν.Δ. που ακολούθησαν και που προκάλεσαν ήδη έντονες αντιδράσεις.

«Τι μήνυμα εκπέμπετε όταν ο ένας υπουργός, ο πιο διπλανός σας, μιλάει για "κόκκινη" γραμμή μόνο στα 6 μίλια», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που μίλησε για «εθνικισμό» με τα 12 ναυτικά μίλια. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, εάν ο ίδιος υιοθετεί όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ο μόνος τρόπος να προασπίσεις ένα κυριαρχικό σου δικαίωμα που ντε φάκτο αμφισβητείται, είναι να το ασκήσεις και να το υπερασπιστείς», τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας, προτρέποντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ακούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος των 12 ν.μ. στην Κρήτη.


Σχόλια

  1. χαχαχαχαχα! ξέχασε να αναφέρει...με ένα νόμο και ένα άρθρο απατεωνάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/20 00:33

      Σωστός. Ασθενής η μνήμη του τέως επαναστάτη.

      Διαγραφή
  2. Έτσι κατάργησε και τα μνημόνια που μας φόρτωσε σε νεότερη έκδοση ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/10/20 21:24

    Ξέχασε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, ντροπή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *