ροή ειδήσεων

Εταιρία αποκαθιστά οικοσυστήματα με drones που φυτεύουν 40.000 δέντρα τον χρόνο



Μέχρι το 2028 στοχεύουν να έχουν φυτέψει 1 δισεκατομμύριο δέντρα.


Ο λόγος για την καναδική εταιρία Flash Forest, η οποία πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να στην αποκατάσταση των δασών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επιτακτική από ποτέ και χρειάζεται να φυτευτεί έκταση γης ίση με το μέγεθος των ΗΠΑ, προκειμένου να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η τεχνολογία της Flash Forest μπορεί επί του παρόντος να φυτέψει 10.000 έως 20.000 σπόρους την ημέρα. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, δύο πιλότοι θα είναι σε θέση να φυτέψουν 100.000 δέντρα την ημέρα, αριθμός δεκαπλάσιος συγκριτικά με αυτόν της παραδοσιακής δενδροφύτευσης.


Μετά την έναρξη της εταιρείας στις αρχές του 2019, η ομάδα είχε ένα λειτουργικό πρωτότυπο, ενώ διεξήγαγε πιλοτική δοκιμή τον Αύγουστο, με μεγαλύτερες δοκιμές να ακολουθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.


Σύμφωνα με την συνιδρύτρια της εταιρίας Angelique Ahlstrom, τα ποσοστά επιβίωσης σε ελεγχόμενες μελέτες είναι υψηλά μέχρι στιγμής και η ομάδα της ελπίζει τα ίδια αποτελέσματα να επαναληφθούν και σε πραγματικές συνθήκες.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *