ροή ειδήσεων

Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας: Σε Ζώνη Επιτήρησης η Ρόδος - Σε δύο επίπεδα συναγερμού η χώρα



Διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα από Ν. Χαρδαλιά και Μ. Χρυσοχοΐδη

Τη νέα διαχείριση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα, οι περιοχές της οποίας θα χωρίζονται από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, σε δύο κατηγορίες, παρουσίασαν σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε όλη τη χώρα καταργείται το σύστημα διαχωρισμού των τεσσάρων επιπέδων και υιοθετούνται δύο ζώνες: η ζώνη «Επιτήρησης» που αντιστοιχεί στα επίπεδα 1 και 2 και η ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» στην οποία αντιστοιχούν τα επίπεδα 3 και 4, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που προβλέπουν και οι δύο ζώνες είναι: μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 00:00 μέχρι τις 05:00 (σ.σ. εξαιρούνται όσοι εργάζονται και όσοι έχουν λόγους υγείας), απαγόρευση επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα, τηλεργασία τουλάχιστον στο 50% στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, αναστολή του επισκεπτηρίου σε δομές υγείας, όπως τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, συνόψισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την άλλη, κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, τα κομμωτήρια και τα σχολεία, καθώς «τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τηρούνται τα μέτρα» στους συγκεκριμένους χώρους, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Καταβάλλεται προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα συνολικό πάγωμα της καθημερινότητάς μας», πρόσθεσε ο ίδιος και προειδοποίησε πως θα διεξάγονται έλεγχοι και θα επιτηρείται η τήρηση των μέτρων.



Οι Π.Ε. της χώρας κατανέμονται ως εξής ανά ζώνη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:
Ζώνη Επιτήρησης

Αιτωλοακαρνανία, Άνδρος, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Αχαϊα, Γρεβενά, Εύβοια, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Κάρπαθος- Κάσος, Κέα-Κύθνος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λασίθι, Λέσβος, Λευκάδα, Λήμνος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Μήλος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Πάρος, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμος, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος
Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου

Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δράμα, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών , Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Κάρπαθος- Κάσος, Καστοριά, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ξάνθη, Πειραιάς, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως θα λειτουργεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1520, προκειμένου οι πολίτες να καταγγέλλουν σημεία και περιπτώσεις, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα.
Τα μέτρα που ισχύουν στα δύο επίπεδα συναγερμού σε πίνακες



















Χρυσοχοΐδης: «Όποιος παρανομεί, σκάβει τάφους»

Το μήνυμα πως «όποιος παρανομεί, σκάβει τάφους» έστειλε ο κ. Χρυσοχοΐδης, διαμηνύοντας πως μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, οπότε θα ισχύουν τα παλιά μέτρα των τεσσάρων επιπέδων, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εντατικοί. Τον νέο κορονοϊό «θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο», πρόσθεσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι «μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε» με την πιστή εφαρμογή των μέτρων και με αλληλεγγύη.

Παράλληλα, είπε ότι «περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη», εξηγώντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα μετακίνησης από μία Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στη ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» σε μία άλλη της ζώνης «Επιτήρησης» για λόγους διασκέδασης, κάτι το οποίο θα διασφαλιστεί με τη διενέργεια ελέγχων, όπως υποστήριξε ο υπουργός.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/11/20 11:16

    ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΚΟΛΟΧΑΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *