ροή ειδήσεων

Μακάβριο: Ειδικός χώρος για νεκρούς από κορωνοϊό στη Ρόδο



Και στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη στην πόλη της Ρόδου έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος ταφής τυχόν θυμάτων από κορωνοϊό, όπως δήλωσε στον sky ο Αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων κι Εκκλησιαστικών Θεμάτων Θανάσης Στάμος, αφού ενταφιάζονται με αυστηρά πρωτόκολλα και δεν προβλέπονται οι ταφές σε οικογενειακούς τάφους.


Με αφορμή τους 35 τάφους που άνοιξαν στο Κοιμητήριο Σερρών, καθότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός νοσούντων με κορωνοϊό και οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας, ο κ. Στάμος δήλωσε χαρακτηριστικά:


“Μακριά από μας…Είναι μακάβριο να μπαίνεις σε ένα Κοιμητήριο και να βλέπεις τους τάφους ανοικτούς, “περιμένοντας” αν θα μπει κάποιος μέσα. Ευτυχώς με τη βοήθεια του Θεού τα κρούσματα στη Ρόδο δεν είναι τόσα πολλά και παραμένουν περιορισμένα, ωστόσο έχουμε προβλέψει χώρο αν- ω μη γένοιτο- χρειασθεί, υπάρχει δηλαδή “χωροταξικά” το σημείο αυτό. Ο χώρος έχει βρεθεί και είναι έτοιμος σε περίπτωση που χρειασθεί για να χρησιμοποιηθεί. Λάβαμε τα μέτρα μας σε κάποιο χώρο που δεν υπήρχαν μνήματα εκεί και τον έχουμε κρατήσει ειδικά γι’ αυτό το λόγο”.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, ο Δήμος Ρόδου προχώρησε σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα. Ωστόσο, η δημοτική Αρχή προετοιμάζεται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο….

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. “Από το Νοσοκομείο βγαίνει το σχετικό χαρτί και το γραφείο κηδειών βλέπει την αιτία θανάτου προκειμένου να γνωρίζει. Θα πρέπει να υπάρξει λογική και κατανόηση από όλους”, είπε χαρακτηριστικά.
ΚΑΜΕΡΕΣ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Παράλληλα ο κ. Στάμος ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν κάμερες στην είσοδο και σε χώρους εντός του Κοιμητηρίου, ενώ ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να εγκριθεί η 24ωρη φύλαξη του νεκροταφείου από 1-1-2021 για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος και να εκλείψουν τα φαινόμενα.

“Οι κάμερες μας βοηθούν να ελέγξουμε ποιοι μπαίνουν και ποιοί βγαίνουν από μέσα, όμως ο χώρος είναι χαώδης και πολλοί πηδάνε τους τοίχους για να μπουν μέσα και να δημιουργήσουν προβλήματα. Το φαινόμενο -ωστόσο- τον τελευταίο καιρό έχει περιοριστεί αρκετά. Το πρόβλημά μας είναι κυρίως από τους ΡΟΜΑ που σπάνε ακόμη και τις φφωτογραφίες από τα μνήματα, νομίζοντας ότι έχουν μπρούτζο για να πουλήσουν…Έχουμε απευθύνει γράμμα και στον Αστυνομικό Διευθυντή, πάντα μιλάμε για παραβατικές συμπεριφορές από μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ατόμων, που όμως αυτή η κατηγορία δε μπορεί να μπει στη θέση της…”, επισήμανε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

“Στο τεχνικό πρόγραμμα περάσαμε το νέο δίκτυο ύδρευσης του Κοιμητηρίου του Ταξιάρχη, γιατί το υπάρχον χρονολογείται από το 1960 που κατασκευάσθηκε (το νεκροταφείο) και είναι πλέον σάπιο. Γίνονται πολλές παρεμβάσεις, έγινε μελέτη για το νέο δίκτυο, όπως επίσης έγινε μελέτη και για τα κτίρια που υπάρχουν μέσα και χρειάζονται επισκευές. Είμαστε σε καλό στάδιο και με το νέο κανονισμό τα πράγματα -πιστεύω- ότι θα πάνε καλύτερα”, είπε επιπροσθέτως.

Το νεκροταφείο λειτουργεί από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα κι εν συνεχεία οι πόρτες κλείνουν.
ΕΚΤΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ

Επιπλέον ο κ. Στάμος ανέφερε ότι δε μπορεί πλέον να αγορασθεί τάφος, λόγω έλλειψης χώρου στο νεκροταφείο, και πρόσθεσε ότι στην 7ετία αναγκαστικά γίνονται εκταφές.

“Υπάρχει βεβαίως μια νοοτροπία που δε θέλει να βγαίνει από κει μέσα ο άνθρωπός τους, αλλά μ’ αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να υπάρχει ένα Κοιμητήριο δεκαπλάσιο σε έκταση από το υπάρχουν. Ευτυχώς υπάρχει η κατανόηση από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα”.

skyrodos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/20 11:13

    ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *