ροή ειδήσεων

Ερώτηση στη Βουλή για τους ελαιοπαραγωγούς στο Νότιο Αιγαίο



Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα

Κύριε Υπουργέ, πρόβλημα στην διαδικτυακή πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών με παραδοσιακές ελιές στο Νότιο Αιγαίο, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρει:


Σύμφωνα με διαμαρτυρίες ελαιοπαραγωγών της Ρόδου και με τοπικό δημοσίευμα διαδικτύου, διαπιστώθηκε πρόβλημα, που αφορά στους ελαιοπαραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, προέκυψε αδυναμία ένταξης αυτών μέσω του διαδικτύου στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), προκειμένου να διεκδικήσουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, λόγω των δυσχερειών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.


Η ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα («πύλη») δεν επιδέχεται, ως επιλέξιμα, τα καταχωρημένα αγροτεμάχια με ελαιοποιήσιμες ποικιλίες ελιάς για τους κωδικούς 164 (ποικιλία θρούμπα) και 166 (ποικιλία κορωνέικη). Σημειωτέο όμως ότι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (σχεδόν κατά 90%), οι ελαιοπαραγωγοί Δωδεκανήσου υπάγονται σε αυτούς τους κωδικούς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε αρμόδια, ώστε να επιλυθεί το παραπάνω πρόβλημα, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου, που επιδίδονται στην παραγωγή των προαναφερόμενων ποικιλιών ελιάς, να έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν τις σχετικές αιτήσεις τους στις επί τούτου λειτουργούσες «πύλες» λογισμικού του διαδικτύου, ούτως ώστε να ενταχθούν οι εν λόγω στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, μέσω του ΟΣΔΕ;

cyclades24

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *