ροή ειδήσεων

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει χριστουγεννιάτικες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη» σύμφωνα με πρώην κατάσκοπο του MI6



Ο πρώην κατάσκοπος Αϊμέν Ντιν είπε ότι τo σχέδιο εκκολάφθηκε από πηρύνες του Isis στη Συρία και τη Λιβύη και ότι οι εξτρεμιστές επιδιώκουν εκδίκηση για τα κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ.

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει χριστουγεννιάτικες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη» για δημοσίευση γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία, ο πρώην κατάσκοπος του MI6 προειδοποιεί καθώς ο Macron ανακοινώνει σχέδια για κλείσιμο 80 «εξτρεμιστικών» τζαμιών στη Γαλλία.

Πηγή: Dailymail

Απόσοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει χριστουγεννιάτικες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία και τις ευρωπαϊκές χώρες ως εκδίκηση για τη δημοσίευση γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία , προειδοποίησε ένας πρώην κατάσκοπος του MI6, σύμφωνα με άρθρο της Dailymail

Ο Aimen Dean, ο οποίος πέρασε οκτώ χρόνια κατασκοπεύοντας την Αλ Κάιντα προτού ανακληθεί από τη θέση του από τις αμερικανικές πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι εκπονήθηκαν σχέδια σε περιοχές της βόρειας Συρίας και της Λιβύης, στις οποίες επικρατούν τζιχαντιστές, για τρομοκρατία των Ευρωπαίων αυτόν τον χειμώνα.

Είπε σε διάσκεψη ασφαλείας στο Λονδίνο ότι ο Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι, διοικητής του ISIS που πιστεύεται ότι επέζησε από μια επίθεση των ΗΠΑ το 2016, σχεδιάζει να στείλει εξτρεμιστές στη Δύση μέσω της Τουρκίας και σε όλη τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν μια σειρά τρομοκρατικών βιαιοπραγιών στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς οι κυβερνήσεις τους άρουν τους περιορισμούς κατά της διασποράς του κορωνοϊού πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο Ντιν.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ έθεσε τη Βρετανία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο σοβαρότητας τρομοκρατικής απειλής, μετά από μια σειρά από τρομακτικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία, όπου ένα μέλος του ISIS σκότωσε τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Βιέννη.

Στη Γαλλία, ο δάσκαλος Samuel Paty αποκεφαλίστηκε τον Οκτώβριο επειδή έδειξε στην τάξη κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία του λόγου. Τρεις χριστιανοί σκοτώθηκαν σε μαζική επίθεση με μαχαίρι από έναν Τυνήσιο μετανάστη στη Νίκαια της Γαλλίας μόλις δύο εβδομάδες αργότερα.

Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό κλείνοντας σχεδόν 80 τζαμιά που κατηγορούνται για «αυτονομισμό» και εκδιώκοντας 66 μετανάστες χωρίς έγγραφα, ύποπτοι ριζοσπαστικοποίησης από τη χώρα.

Ο Ντιν είπε στο συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Ασφάλειας: «Η ανησυχία είναι ότι, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, ο [Σισάνι] σκοπεύει να εκδικηθεί τα κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ σε μέρη όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Φοβάμαι ότι δεν έχω καλά νέα, αλλά πρέπει να ανησυχούμε για το κύμα τρόμου που έρχεται από τη βόρεια Συρία και τη Λιβύη για τα Χριστούγεννα φέτος».

Πρόσθεσε: «Αυτή η υπόσχεση χωρίς lockdiwn τα Χριστούγεννα το έχει καταστήσει ένα πιο ελκυστικό χρονικό πλαίσιο για στόχευση. Ήδη το έχουν σκεφτεί, το έχουν ήδη εξετάσει και πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος ».

Οι περισσότερες επιθέσεις εμπνευσμένες από το ISIS στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν από «μοναχικούς λύκους» μετά την κατάρρευση του χαλιφάτου της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία.

Ωστόσο, ό, τι απομένει από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος έχουν εκταμιεύσει περισσότερα από 330 εκατομμύρια £ σε εγκληματικά κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί μετά το 2014, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη επιθέσεων, σύμφωνα με τον Dean.

Η γαλλική κυβέρνηση αντέδρασε στον θρησκευτικό εξτρεμισμό κλείνοντας τζαμιά και διαλύοντας ομάδες, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία, τα οποία ισχυρίζεται ότι έχουν συνδέσμους με «ριζοσπαστικά» δίκτυα.







Οι εξτρεμιστές πιστεύεται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατικές φρικαλεότητες στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς οι κυβερνήσεις τους άρουν τους περιορισμούς του κοροναϊού πριν από τα Χριστούγεννα. Εικόνα, Βερολίνο

Ο Εμμανουήλ Μακρόν έχει προειδοποιήσει ενάντια στον «ισλαμιστικό αυτονομισμό» στη Γαλλία και υποσχέθηκε να θέσει τα τζαμιά υπό μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο καθώς χαρακτήρισε το Ισλάμ θρησκεία σε κρίση.

Αφού οι New York Times κατηγόρησαν τον κ. Macron για ρατσισμό και ισλαμοφοβία, ο Γάλλος Πρόεδρος επέκρινε την αγγλική εφημερίδα που εξέδωσε το έγγραφο σχετικά με τη στάση της Γαλλίας για τον ισλαμικό εξτρεμισμό μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα και δήλωσε πως τέτοιες κατηγορίες υποδηλώνουν ότι ο αγγλο-αμερικανικός Τύπος νομιμοποιεί την τρομοκρατία Γαλλία.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική δημιουργεί προστριβές με τον πολυπολιτισμικό πληθυσμό της Γαλλίας, ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους, ορισμένοι από τους οποίους πιστεύουν ότι έχουν στοχευθεί άδικα από το γαλλικό κράτος, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της δημόσιας εμφάνισης με ορισμένων μορφών ισλαμικής ενδυμασίας σε δημόσιους χώρους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *