ροή ειδήσεων

Έχουν κάνει τη Βουλή… βολή: Βουλευτές τοποθετούνται επί νομοσχεδίων από το σαλόνι του σπιτιού τους, μέσω skype!



Οι διαδικτυακές κοινοβουλευτικές ομιλίες στη Βουλή τείνουν να γίνουν καθεστώς

Ομιλίες από τον… καναπέ του σαλονιού τους κάνουν οι βουλευτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα νομοσχέδια ή στις ολομέλειες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά!

Αγόρευση κάτ’ οίκον, δηλαδή, καθώς οι εντολές του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, είναι σαφείς και αυστηρές: όχι πάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό βουλευτών μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Μάλιστα, οι κοινοβουλευτικές διαδικτυακές ομιλίες στη διάρκεια αυτής της δεύτερης καραντίνας, όπου έχουν αυστηροποιηθεί και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Βουλή, τείνουν να γίνουν καθεστώς! Κάθε μέρα βλέπουμε την οθόνη πάνω από την έδρα να συνδέεται μέσω skype ή ειδικής βιντεοκλήσης με το σπίτι του βουλευτή κι εκείνος αρχίζει να μιλά σαν να είναι στο βήμα. Ο πρόεδρος του δίνει το λόγο και κρατάει και τον χρόνο ομιλίας του. Σαλόνι ή γραφείο λοιπόν, και σύνδεση online.



Μια τέτοια ομιλία από απόσταση είχε προ ημερών η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, την οποία είδαμε να εμφανίζεται στην οθόνη και να τοποθετείται στη συζήτηση για τα μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων.
Ποτέ ξανά στην κοινοβουλευτική ιστορία δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
Τα σαλόνια έχουν γίνει ολομέλειες

Η πανδημία Covid-19 κατάφερε να υπερκεράσει κανονισμούς, νόμους και καθιερωμένα ετών που σχεδόν αποτελούν παράδοση, όπως είναι οι τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής. Αλλά τώρα λόγω κορωνοϊού έχουν γίνει τα σαλόνια των σπιτιών… ολομέλειες!

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *