ροή ειδήσεων

Τράπεζα Πειραιώς: Δίνει 1.000 ευρώ κάθε εβδομάδα – Πώς θα τα πάρετε



Τράπεζα Πειριαώς: Στέκεται δίπλα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα με το καινοτόμο πρόγραμμα «Ψωνίζω στη Γειτονιά». Δείτε στο xristika.gr πώς θα κερδίσετε 1.000 ευρώ κάθε εβδομάδα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά την απόφαση για δάνεια από 10.000 έως 5 εκατ. ευρώ και το «πάγωμα» δανείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,1 δισ. στεγαστικά, 1,7 δισ. επιχειρηματικά, 1,3 δισ. εταιρικά και 300 εκατ. καταναλωτικά. η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μια ακόμα σπουδαία κίνηση.

Με την σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς σε όλη την Ελλάδα με το καινοτόμο πρόγραμμα «Ψωνίζω στη Γειτονιά».



Σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο και γενικότερα την μικρομεσαία επιχείρηση, η Τράπεζα με το πρόγραμμα αυτό στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις ώστε να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες της συγκυρίας, αλλά και ευρύτερα να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν.


Επισημαίνεται ότι το «Ψωνίζω στη Γειτονιά» προάγει επίσης τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μικρού επιχειρείν καθώς φέρνει σε άμεση επαφή τον επιχειρηματία με το ηλεκτρονικό banking και παράλληλα του ανοίγει δρόμους διαφήμισης και αναγνωσιμότητας μέσω του διαδικτυακού κόσμου, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και ανταγωνιστικότητα των μικρών επιχειρήσεων.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 15.000 επιχειρήσεις που αποτελούν πλέον μέλη μιας «κοινότητας», όπου οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν πολλαπλά προνόμια και οι καταναλωτές πελάτες τους σημαντικά κίνητρα. Έτσι, η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί μια βάση σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους σε κάθε γειτονιά, προάγει το αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘Ψωνίζω στη Γειτονιά’ απολαμβάνουν προνόμια και προσφορές.

Συγκεκριμένα:
Μια τυχερή επιχείρηση κερδίζει με κλήρωση €1.000 κάθε εβδομάδα μέχρι 31/12/2021 για την κάλυψη λειτουργικών της εξόδων.
Προβολή της επιχείρησης στο www.psonizostigeitonia.gr και στα προωθητικά μέσα του προγράμματος
Δυνατότητα εξαργύρωσης yellows πελατών από το τερματικό POS της (εφόσον συμμετέχει στο yellow business)
Εκπτώσεις και προσφορές από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (εφόσον συμμετέχει στο yellow business)

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.psonizostigeitonia.gr για τις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις και για τα οφέλη από τη δική τους συμμετοχή. Επίσης, κάθε εβδομάδα και μέχρι 31/12/2021, 100 τυχερές συναλλαγές σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κερδίζουν με κλήρωση επιστροφή έως 30€.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα και δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 20 κλάδους της οικονομίας (άνθη – φυτά, αυτοκίνητα, βιβλιοπωλεία – παιχνίδια – ψυχαγωγία, ένδυση – υπόδηση – αθλητικά είδη, εστιατόρια – μπαρ – καφέ, ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, καλλυντικά – ομορφιά, κοσμήματα – οπτικά, υλικά – χρώματα και γενικώς είδη σπιτιού, τουριστικά, τρόφιμα – ποτά, φαρμακεία).


Το καινοτόμο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις της για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, θα εμπλουτίζεται με επιπλέον ενέργειες στηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την προοπτική της μικρής επιχείρησης στο σύγχρονο περιβάλλον.

«Ανάσα» σε χιλιάδες πολίτες που χρειάζονται ρευστότητα δίνει η Τράπεζα Πειραιώς. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη «παγώσει» δάνεια, ύψους 5,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,1 δισ. στεγαστικά, 1,7 δισ. επιχειρηματικά, 1,3 δισ. εταιρικά και 300 εκατ. καταναλωτικά.

Αγρότες, συνεταιρισμούς και αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτεί με ανταγωνιστικούς όρους η Τράπεζα Πειραιώς, με το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά τη διάθεση των δανειακών προϊόντων, που συνδέονται με το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση αγροτών, συνεταιρισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται έως του ποσού των €200 εκατ., επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα για την υλοποίηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.


Το πρόγραμμα διατίθεται με τη μορφή επενδυτικών δανείων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των επενδυτικών σχεδίων δικαιούχων, που έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1) ή Επενδύσεις σε μεταποίηση (Υπομέτρο 4.2) είτε για τη χρηματοδότηση λοιπών σχετικών επενδύσεων.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να χορηγηθεί και κεφάλαιο κίνησης για δαπάνες, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση των επενδύσεων. Στις περιπτώσεις ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα επιχορήγησης, τα συγκεκριμένα δάνεια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για την προχρηματοδότηση επιχορήγησης.

Τα δάνεια καλύπτονται από την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων σε ποσοστό 80%.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι επαγγελματίες αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και ιδιωτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις και πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) επιλέγοντας μία εκ των δύο κάτωθι δράσεων:
4.1.4 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων” ή
4.2.4 “Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος I μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων”.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν με χαμηλότερο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις, με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, για ποσά που κυμαίνονται από €10.000 έως και €5.000.000.

Η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, 3μηνιαίες, 6μηνιαίες ή ετήσιες τοκοχρεωλυτικές ή χρεολυτικές δόσεις, ενώ παρέχεται και περίοδος χάριτος μέχρι 2 έτη.
Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι θα πληρώσουν μισή δόση στο δάνειό τους

Μισή δόση για ολόκληρο το 2021 θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν οι δανειολήπτες της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν εννέα μήνες υπό καθεστώς moratorium και πλέον πρέπει να επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, δίνοντας τη δυνατότητα σε δανειολήπτες, των οποίων έληξαν οι αναστολές πληρωμών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λόγω Covid-19, να επανέλθουν σε κανονική αποπληρωμή των δανείων τους σε διάστημα 18 μηνών.

«Η επαναφορά γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος μειωμένων καταβολών, σταδιακά αυξανόμενων (step up), ενώ η ένταξη στο πρόγραμμα διενεργείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών», τονίζεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Οι πληττόμενοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών, μπορούν να καταβάλλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες και συγκεκριμένα το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει «παγώσει» δάνεια, ύψους 5,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,1 δισ. ευρώ στεγαστικά, 1,7 δισ. ευρώ επιχειρηματικά, 1,3 δισ. ευρώ εταιρικά και 300 εκατ. ευρώ καταναλωτικά.

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα, με τηλεφωνική επικοινωνία με την τράπεζα, ενώ, με νέα υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρώνεται και εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, το αίτημα αξιολογείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση πρόσθετων στοιχείων.

Για τη διευκόλυνση των πελατών και την αποφυγή της φυσικής παρουσίας τους στο κατάστημα, η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει την υπηρεσία υπογραφής συμβατικών εντύπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται μέσω e-mail και στη συνέχεια, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια, με τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών.
Τράπεζα Πειραιώς: Η ελληνική τράπεζα που δίνει «φουλ» δάνεια

Δημιουργία εσωτερικών κεφαλαίων 1 δισ. ευρώ, νέες χορηγήσεις άνω των 5 δισ. ευρώ προς την πραγματική οικονομία, μείωση των κόκκινων δανείων και συνέχιση του εταιρικού μετασχηματισμού είναι οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς για το 2021.

Oι προτεραιότητες της Τράπεζας Πειραιώς για το 2021, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο που υλοποιεί η Τράπεζα θα κινηθούν σε 3 άξονες:
Στην περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs): Το σχέδιο τιτλοποιήσεων μέσω του προγράμματος “Ηρακλής” βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2021 θα ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση Vega ύψους 5 δισ. ευρώ ενώ μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Intrum AB για την πώληση ποσοστού 30% των mezzanine notes της τιτλοποίησης Phoenix ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς πρόκειται να προχωρήσει και σε νέα τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 13 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ηρακλης 2 που θα ξεκινήσει την 1η Μαϊου.
Στην υλοποίηση του σχεδίου για την ενίσχυση των κεφαλαίων της: Οι δείκτες συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (16,1%) και CET1 (14,1%) της Τράπεζας βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και θα βελτιωθούν περαιτέρω από πρόσθετες ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απόσχιση των υπηρεσιών εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (acquaring), την τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων (Synthetic Securitization) ύψους 2 δισ. ευρώ και την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου συμμετοχών της Τράπεζας.
Στην υλοποίηση του σχεδίου εταιρικού μετασχηματισμού: Το πρώτο μέρος του εταιρικού μετασχηματισμού της Τράπεζας, μέσω του hive down, δηλαδή με την απόσχιση των τραπεζικών εργασιών, ολοκληρώθηκε με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30 Δεκεμβρίου. Στόχος του είναι η βελτιστοποίηση της οργανωτικής και κεφαλαιακής δομής του Ομίλου, καθώς θα διευκολύνει την επιτάχυνση της διαδικασίας αποαναγνώρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό και θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων από το επίπεδο του 47% στο επίπεδο του 30%.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού θα οδηγήσει στην επίτευξη σειράς στρατηγικών στόχων για την Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να εστιάσει στις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες και διευκολύνοντας την εξυγίανση του ισολογισμού.

Η Τράπεζα, αξιοποιώντας την πρόοδο της περιόδου 2017-2019, ολοκλήρωσε τη φάση κατάρτισης του νέου σχεδίου μετασχηματισμού για τα επόμενα 3-5 χρόνια και έχει ξεκινήσει τη φάση υλοποίησης, με προσέγγιση από τη βάση προς τα πάνω, με 17 πρωτοβουλίες, 120 έργα και 100 βασικούς λειτουργικούς δείκτες δημιουργίας αξίας.

Στο τέλος του 4ου τριμήνου 2020, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού της Τράπεζας, περίπου 1.000 εργαζόμενοι έκαναν χρήση του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης και περίπου 40 καταστήματα έκλεισαν.

xristika.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *