ροή ειδήσεων

Απαγόρευση συναθροίσεων έως την 1η Φεβρουαρίου



Από σήμερα στις 06:00 και έως τις 06:00 της ερχόμενης Δευτέρας ισχύει νέα απαγόρευση συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Τσουχτερά πρόστιμα έως 5.000€ περιμένουν τους παραβάτες. Την απαγόρευση πρότειναν πριν μερικές μέρες οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.



Ξαφνικά, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (26.01.2021), η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έως την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη τη χώρα!



Η απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων για σχεδόν μια εβδομάδα ισχύει από σήμερα Τρίτη στις 06:00 έως τις 06:00 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 1η Φεβρουαρίου.

Η απαγόρευση συναθροίσεων αφορά σε συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων και ισχύει για όλη τη χώρα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για την απαγόρευση συναθροίσεων έχει να κάνει με την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα, 5.000€ για τα νομικά πρόσωπα και 3.000€ για τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν συναθροίσεις και 300€ για τους πολίτες που συμμετέχουν σε αυτές…




Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έγινε εξαιτίας των εικόνων συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κυρίως.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη για λόγους υγείας και ύστερα από την εισήγηση που έκανε στην αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας να υπάρξει είναι ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες συναθροίσεις τα 100 άτομα.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση και δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.

«Πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι (100) άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων», σημείωναν οι ίδιες πηγές.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

newsit

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/1/21 10:48

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *