ροή ειδήσεων

Τσίπρας για πρόστιμο 500 ευρώ: Η ανεμελιά Μητσοτάκη δεν πληρώθηκε τόσο… ακριβά (video)



Τι σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το πρόστιμο για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για τον κορονοϊό


Με καυστικό σχόλιο και στα social media ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για την αύξηση του προστίμου από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ο κύριος Μητσοτάκης μάλλον δεν έχει ιδέα τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο, για μια αστοχία στον χρόνο για παράδειγμα, να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ πρόστιμο ενώ παίρνει 534, για να βγάλει τον μήνα.

Γιατί αυτός – όσο και όλοι μας στη Βουλή – έχει αυτή τη δυνατότητα, παρά το γεγονός βέβαια ότι η δική του ανεμελιά όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, δεν τιμωρήθηκε ποτέ με κανένα πρόστιμο», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

προφανώς αναφέρεται και στη βόλτα του κ. Μητσοτάκη με ποδήλατο στην Πάρνηθα, για το οποίος ο πρωθυπουργός είχε πει ότι ήταν λάθος, σχετικά με το παράδειγμα των πολιτικών προς τους πολίτες.

Για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη Βουλή την Παρασκευή (15/01) στη συζήτηση για την πανδημία.


«Εκεί που είστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί είναι στα μέτρα και στην τήρησή τους. Ενδεχομένως αυτό να αδικεί τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη αλλά μάλλον η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά τη δευτερολογία του από τη Βουλή.

«Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για το μέσο πολίτη; Έχετε εικόνα τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο που παίρνει 534 ευρώ με τα μέτρα στήριξής σας και να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ; Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξαρτημένη από το μισθό και από το επίδομα. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση. Σηματοδοτεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι γενικευμένο το αίσθημα αδικίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Για να πάει στο περίπτερο κάποιος πρέπει να στείλει sms αλλά την ίδια στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι. Δε σας λέμε ότι τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Αυξάνετε το πρόστιμο στους φτωχοδιαβόλους».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία, καλά κάνετε. Από αυτό το βήμα σας είχα πει κάτι. Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν, όχι αυτούς που σέρνονται από πίσω της».

altsantiri


Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/1/21 22:23

    Όπως πάντα συγκινητικός και στοργικότατος ΣΎΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΌ ΣΊΧΑΜΑ!!!!! πρώτη φορά αριστερά και τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *