ροή ειδήσεων

Φοβούνται τα χειρότερα! Ενίσχυση της ασφάλειας σε κτίρια και δικαστικούς λειτουργούς ζητούν οι εισαγγελείς



Η επίθεση αγνώστων στο σπίτι δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει φόβο

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των δικαστικών εγκαταστάσεων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης ζητά η ‘Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στο σπίτι δικαστικής λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή.


Φανερά θορυβημένη από το επεισόδιο αυτό, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και στην κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.



«Υπενθυμίζουμε πως είναι χρέος της Πολιτείας να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των δικαστικών εγκαταστάσεων όσο και των λειτουργών της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της» τονίζει η ένωση στην ανακοίνωση και επισημαίνει ότι η δικαστική ανεξαρτησία αποτελεί το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από οποιονδήποτε χώρο θα εξακολουθούμε να καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να κατανοήσουν την σημασία της δικαστικής ανεξαρτησίας και έμπρακτα να τη θωρακίσουν, και όχι να την επικαλούνται μόνον όταν βλάπτονται προσωπικά ή συντεχνιακά» καταλήγει.

Καταδίκη και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες, που στοχεύουν στον εκφοβισμό του συνόλου του δικαστικού σώματος, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να αποτελούν το μόνιμο άλλοθι για την περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» αναφέρει μεταξύ άλλων.



Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής, άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία σε πολυκατοικία στην οποία διαμένει δικαστικός στην περιοχή της Τούμπας και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές και τρικάκια με μηνύματα υποστήριξης στον πολυϊσοβίτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *