ροή ειδήσεων

Συνελήφθη νεαρός τσιγγάνος κατηγορούμενος για κλοπές στη Ρόδο



Κατηγορείται ότι εμπλέκεται μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του σε υπόθεση κλοπών σε καταστήματα και περίπτερα του νησιού


Στα χέρια των διωκτικών αρχών του νησιού μας βρίσκεται από προχθές το απόγευμα, οπότε και συνελήφθη, 21χρονος Ρομά ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του σε υπόθεση κλοπών σε καταστήματα και περίπτερα του νησιού της Ρόδου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί την άνοιξη του 2020 και για αυτήν είχαν συλληφθεί τα δύο από τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται σε αυτήν, ηλικίας 27 και 15 ετών (σήμερα), ενώ ο 21χρονος δεν είχε συλληφθεί καθώς είχαν παρέλθει τα χρονικά όρια του αυτοφώρου του.



Ωστόσο σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου και έτσι προχθές το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, το τελευταίο διάστημα πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχαν περιέλθει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πληροφορίες για τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου.

Βάσει των πληροφοριών αυτών, άγνωστοι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτητών αφαιρούσαν κυρίως αναλώσιμα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και άλλα αντικείμενα από τις επιχειρήσεις αυτές.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να αξιοποιούν τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, ωστόσο στις 26 Μαρτίου 2020 εμφανίστηκε ενώπιόν τους, μία 41χρονη Ρομά η οποία και κατήγγειλε πως ο 40χρονος σύντροφός της είχε προβεί τις προηγούμενες ημέρες επανειλημμένα σε κλοπές και μάλιστα της έφερνε σπίτι τα κλοπιμαία που δεν ήταν άλλα από πατάτες, κότες κ.α.

Η 41χρονη είχε πει στους αστυνομικούς ότι η ίδια του δήλωσε τη δυσαρέσκεια και την αντίρρησή της για τις πράξεις του αυτές με αποτέλεσμα ο 40χρονος να ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, ενώ τις πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου ο ίδιος αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη κόρη της (από προηγούμενο γάμο της), ηλικίας –τότε- 17 ετών!

Η 41χρονη είχε προσθέσει πως η νεαρή κοπέλα αντέδρασε στις ενέργειες αυτές του 40χρονου, φωνάζοντας και απωθώντας τον και έτσι εκείνος τελικά αποχώρησε.

Μετά την καταγγελία, πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο όπου εντοπίστηκαν ο 27χρονος και ο 15χρονος και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα και την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε πως τόσο οι δύο συλληφθέντες όσο και ο 40χρονος που διέφυγε τη σύλληψη, διέπραξαν το αδίκημα των κλοπών – διαρρήξεων τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι τον περιορισμό κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου, διέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ρόδου, τις οποίες αφού αρχικά επόπτευαν, στη συνέχεια προέβαιναν σε διαρρήξεις επιχειρήσεων που βρίσκονταν εκεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα τέταρτο πριν από τις 12 τα μεσάνυκτα στις 25 Μαρτίου 2020 οι δράστες μετέβησαν από κοινού σε οικόπεδο συμπολίτη μας και αφού έσπασαν το λουκέτο της εξώπορτας αφαίρεσαν έξι κότες και έναν κόκορα από το κοτέτσι, συνολικής αξίας περίπου 70 ευρώ.
Οι ίδιοι, πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου 2020 «επισκέφθηκαν» κατάστημα στις Πηγές Καλλιθέας και αφαίρεσαν μία ξύλινη κατασκευή από την πρόσοψη της επιχείρησης.
Στη συνέχεια την ίδια ημέρα και ώρα πήγαν σε διπλανό κατάστημα στις Πηγές Καλλιθέας και αφού παραβίασαν τα ρολά της επιχείρησης, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν μία τηλεόραση, 80 κιλά σπορέλαιο, 50 κιλά ελαιόλαδο, πατάτες, κρεμμύδια και διάφορα άλλα αναλώσιμα υλικά συνολικής αξίας 700 ευρώ, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται στις 2.500 ευρώ.
Επίσης στις 25 Μαρτίου 2020 στις 11.05 το βράδυ, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε περίπτερο επί της Ρόδου – Λίνδου και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν χωρίς όμως επιτυχία.
Την ίδια ημέρα στις 11.25 το βράδυ μετέβησαν σε άλλο περίπτερο που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, και παραβίασαν το λουκέτο της εξωτερικής πόρτας, όμως δεν αφαίρεσαν κάτι από εκεί, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται στο ποσό των 65 ευρώ.
Στις 25 Μαρτίου 2020 στις 10.30 το βράδυ οι εμπλεκόμενοι «επισκέφθηκαν» εστιατόριο στην πόλη της Ρόδου όπου και παραβίασαν την κεντρική είσοδο, όμως επειδή χτύπησε ο συναγερμός, τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Έκλεβαν για λόγους βιοπορισμού

Με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων ανδρών, οι δύο συλληφθέντες, ο 27χρονος και ο 15χρονος προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους μόνο για τις κλοπές, καθώς για τις λοιπές καταγγελίες διενεργείται προανάκριση.

Έτσι και οι δύο συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, πέρασαν διαδοχικά την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αποδέχτηκαν τις περισσότερες κλοπές, πλην αυτών στα περίπτερα της περιοχής μας, ενώ αρνήθηκαν πως αφαίρεσαν ποσότητα λαδιού από επιχείρηση στην περιοχή των Πηγών της Καλλιθέας.

Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων στην απολογία τους, πως αναγκάστηκαν να προβούν στις πράξεις αυτές, καθώς δεν έχουν δουλειά λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε και τα απαραίτητα είδη για τη διατροφή τη δική τους και των οικογενειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στον 27χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2020.
lawandorder.gr
Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *