ροή ειδήσεων

Βόμβα Fauci: «Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την COVID-19» (Video)



Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ Δρ Anthony Fauci είπε, τη Δευτέρα, ότι υπάρχει κάτι «πολύ περίεργο» για έναν ιό που στους περισσότερους ανθρώπους δημιουργεί απλώς μια «ενόχληση» ενώ άλλους τους σκοτώνει και είναι γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί καλύτερα.

«Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν ιό που στο 40% των ανθρώπων δεν έχει συμπτώματα και στον αντίποδα σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, το 80% έχουν πολύ ήπια έως μέτρια συμπτώματα που δεν απαιτούν σημαντική ιατρική παρέμβαση. Και στη συνέχεια όλων αυτών να υπάρχει ένα 20-25% των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Fauci στο Ανώτατο Αντιπρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), Stephen Morrison, τη Δευτέρα.

«Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο για έναν ιό που στα περισσότερα δημιουργεί απλώς μια «ενόχληση», και άλλους τους σκοτώνει. Ακόμα δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Πρέπει να το μάθουμε», πρόσθεσε.

Οι παρατηρήσεις του Fauci, σύμφωνα με το Yahoo και το πρακτορείο Reuters, ήρθαν αφού μερικοί από τους πρώτους Αμερικανούς εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έλαβαν δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και καθώς ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 300.000.

Ακολουθεί το video:

Απομαγνητοφώνηση βίντεο

STEPHEN MORRISON: Ξεκινήσαμε με μηδενική γνώση αυτού του ιού. Εντάξει, τι μάθαμε;

ANTHONY FAUCI: Λοιπόν, μάθαμε ότι αυτός είναι ένας από τους πιο, αν όχι ο πιο, ασυνήθιστος ιός τον οποίο έχει αντιμετωπίσει ποτέ κανένας από εμάς. Σίγουρα, στα 36 μου χρόνια ως διευθυντής του Ινστιτούτου, δεν έχω δει ξανά έναν ιό που στο - 40% των ανθρώπων δεν έχει συμπτώματα και όσοι έχουν συμπτώματα, το 80% από αυτούς, έχουν πολύ ήπια έως μέτρια συμπτώματα που δεν απαιτούν σημαντική ιατρική παρέμβαση. Και σε συνέχεια αυτού ένα 20% έως 25% των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί, όπως μαρτυρούν οι σχεδόν 300.000 θάνατοι.

Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο για έναν ιό που στα περισσότερα άτομα τους ενοχλεί μόλις και σε άλλους τους σκοτώνει. Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να το βρούμε.

STEPHEN MORRISON: Λοιπόν, αναμένετε το επόμενο φθινόπωρο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις τάξεις, οι άνθρωποι θα τρώνε σε εστιατόρια, οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν με αεροπλάνα για να κάνουν διακοπές ή να κάνουν επιχειρήσεις;

ANTHONY FAUCI: Είναι μεγάλο αν, και το «αν» εξαρτάται από εμάς. Εάν εμβολιαστεί το 75%, το 80% του πληθυσμού, νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικά δυνατό, αυτό που μόλις είπατε, μέχρι το φθινόπωρο. Επειδή θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους του γενικού πληθυσμού, που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις ομάδες υψηλής προτεραιότητας, πιθανώς καθώς φτάνουμε στον Απρίλιο. Θα έχουμε τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Θα είχαμε τρεις μήνες, τέσσερις μήνες εμβολιασμού σε όλους με ένα προβάδισμα και μια ώθηση.

Μέχρι να φτάσετε το φθινόπωρο, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, εάν εμβολιαστεί αυτό το ποσοστό του πληθυσμού, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε πολύ άνετα για τα σχολεία, καθώς και να κάνουμε κάποιες από τις άλλες λειτουργίες που έχουμε αναστείλει μέχρι τώρα, θέατρα, εστιατόρια, τέτοια πράγματα.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες και να ξεχάσουμε τον φυσικό διαχωρισμό σε χώρους συγκέντρωσης για λίγο, πιθανότατα μέχρι να φτάσουμε στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές του επόμενου χειμώνα. Οι αριθμοί θα μας καθοδηγήσουν.

Δεν νομίζω ότι θα είναι λεπτό. Θα δούμε μια δραματική αλλαγή στη δυναμική της επιδημίας, και όταν το κάνουμε, τότε πρέπει να αρχίσουμε προσεκτικά και συνετά να τραβήξουμε λίγο τις μεθόδους μετριασμού, όχι μόνο να τις εγκαταλείψουμε όλες, αλλά σταδιακά και συνετά τραβώντας πίσω.

ellinikiafipnisis.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *