ροή ειδήσεων

Κινέζοι ειδικοί προτρέπουν τη διακοπή της χρήσης των εμβολίων mRNA μετά από θανάτους στη Νορβηγία...



«Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Pfizer, καθώς η τεχνολογία mRNA δεν αποδείχθηκε αρκετά ασφαλής για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας»

«Όλα τα νέα κρούσματα εισήχθησαν από το εξωτερικό. Προκλήθηκε από προσωπικό εισόδου ή μολυσμένα εισαγόμενα εμπορεύματα τροφίμων ψυχρής αλυσίδας»

Πολλοί Κινέζοι ιατροί ειδικοί ζητούν την αναστολή των εκστρατειών εμβολιασμού COVID-19 που χρησιμοποιούν εμβόλια που βασίζονται σε mRNA, όπως αυτά που παράγονται από την Pfizer και τη BioNTech, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times την Παρασκευή, μετά από αναφορές για θανάτους που σχετίζονται με τον εμβολιασμό στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο ιολόγος του πανεπιστημίου Wuhan, Yang Zhanqiu, είπε ότι εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν πράγματι από το εμβόλιο Pfizer, αυτό θα σήμαινε ότι τα εμβόλια mRNA δεν είναι τόσο καλά όσο πιστεύαμε προηγουμένως.

Ένας ανοσολόγος του Πεκίνου είπε στην εφημερίδα ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Pfizer, καθώς η τεχνολογία mRNA δεν αποδείχθηκε αρκετά ασφαλής για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας.

Ο εμπειρογνώμονας συνέχισε να μιλά ενάντια σε άτομα άνω των 80 που έλαβαν οποιαδήποτε εμβόλια COVID-19, επικαλούμενη το εξασθενημένο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι θάνατοι πρέπει να μελετηθούν για να μάθουν εάν προκλήθηκαν από το εμβόλιο ή από ορισμένες προηγούμενες καταστάσεις.

Το λεγόμενο RNA messenger εμβολιάζει τα κύτταρα ώστε να παράγουν μια ιική πρωτεΐνη που με τη σειρά της προκαλεί ανοσοαπόκριση. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο ανοσοποίησης που έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορες εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων κατά της νέας νόσου του κοροναϊού. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το ότι η μέθοδος είναι πολύ νέα για να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Η Κίνα χτίζει νοσοκομείο σε 5 ημέρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η Κίνα το Σάββατο ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός νοσοκομείου 1.500 δωματίων για ασθενείς με COVID-19 για να καταπολεμήσει την αύξηση των λοιμώξεων, σύμφωνα με την κυβέρνηση ότι είναι πιο δύσκολο να συγκρατηθεί και ότι κατηγόρησε για μολυσμένα άτομα ή αγαθά από το εξωτερικό.

Το νοσοκομείο είναι ένα από τα έξι με συνολικά 6.500 δωμάτια χτισμένα στο Nangong, νότια του Πεκίνου στην επαρχία Hebei, δήλωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα περιείχε σε μεγάλο βαθμό τον κορωνοϊό που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019, αλλά υπέστη αύξηση των περιπτώσεων από τον Δεκέμβριο.

Συνολικά 645 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο Νανγκόνγκ και στην επαρχία Χεμπέι, Σιτζιαζχουάνγκ, δήλωσε ο Σινχούα. Ένα νοσοκομείο 3.000 δωματίων είναι υπό κατασκευή στο Shijiazhuang.

Τεράστιο ιικό φορτίο έχει επίσης βρεθεί στο Πεκίνο και στις επαρχίες Heilongjiang και Liaoning στα βορειοανατολικά και Sichuan στα νοτιοδυτικά.

Οι τελευταίες λοιμώξεις εξαπλώθηκαν ασυνήθιστα γρήγορα, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

«Είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί», ανέφερε σε δήλωση η Επιτροπή. «Η κοινοτική μετάδοση έχει ήδη συμβεί όταν εντοπίστηκε η επιδημία, οπότε είναι δύσκολο να αποφευχθεί.»

Η Επιτροπή κατηγόρησε τις τελευταίες περιπτώσεις σε άτομα ή αγαθά που έφτασαν από το εξωτερικό. Κατηγόρησε την «ανώμαλη διαχείριση» και την «ανεπαρκή προστασία των εργαζομένων» που εμπλέκονται στις εισαγωγές, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Όλα εισάγονται από το εξωτερικό. Προκλήθηκε από προσωπικό εισόδου ή μολυσμένα εισαγόμενα εμπορεύματα τροφίμων ψυχρής αλυσίδας», δήλωσε η δήλωση.

Η κινεζική κυβέρνηση πρότεινε ότι η ασθένεια μπορεί να προήλθε στο εξωτερικό και να δημοσιοποιήσει αυτό που λέει είναι η ανακάλυψη του ιού σε εισαγόμενα τρόφιμα, κυρίως κατεψυγμένα ψάρια, αν και ξένοι επιστήμονες είναι δύσπιστοι.

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *