ροή ειδήσεων

ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ



Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μας φαίνεται να πολλαπλασιάζεται και να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Κρούσματα σε σχολεία τα οποία άρχισαν να επαναλειτουργούν χωρίς να παρθεί ούτε ένα μέτρο για το άνοιγμά τους όπως είχαν ζητήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Κρούσματα σε Υπηρεσίες του Δήμου και σε άλλες του Δημοσίου στις οποίες δεν εφαρμόζονται αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και δεν πραγματοποιούνται οργανωμένα και μεθοδικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων.

Κι ενώ οι υγειονομικοί του νοσοκομείου μας δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην πανδημία αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες ασθένειες, με το ελάχιστο και αποδεκατισμένο – λόγω συνταξιοδοτήσεων και κούρασης – προσωπικό, η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει με μπαλώματα τις ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης (ΝΔ) όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κλπ) που συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης στον τομέα της υγείας. Όλοι τους έκλειναν τα αυτιά στα αιτήματα για κάλυψη των πάγιων αναγκών των νοσοκομείων της χώρας, όπως και στις προειδοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την υπαρκτή ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό ακόμα και πριν την πανδημία.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας διεκδικούσε αυτά που μέχρι και τώρα, που διανύουμε το τρίτο κύμα, δεν έχουν υλοποιηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης : Προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων όλων των κλάδων, επαρκή ποσότητα σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επίταξη της ιδιωτικής υγείας σε έναν κεντρικό κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του 3ου κύματος, τη μη μετατροπή του νοσοκομείου σε νοσοκομείο μιας νόσου, εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας εμβολίων.

Σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής κινητοποίησης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου και καλεί όλο το ροδιακό λαό σε συμπαράσταση ώστε με ενωμένη φωνή να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση τη θωράκιση των Νοσοκομείων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλου του λαού. Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Ρόδος, 23/02/2021

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *