ροή ειδήσεων

Τσικνοπέμπτη με lockdown: Τι θα ισχύει φέτος για μετακινήσεις και SMS



Με περιορισμούς θα περάσουμε φέτος την Τσικνοπέμπτη. «Δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα» τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Όσον αφορά στις μετακινήσεις την Τσικνοπέμπτη, δεν θα αλλάξει τίποτα και θα ισχύουν κανονικά τα SMS στο 13033 με τους έξι, γνωστούς, κωδικούς.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, «για την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι ισχύει και τις υπόλοιπες ημέρες».


«Δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους που έχουμε στενή επαφή, για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού» σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Πότε πέφτει φέτος η Τσικνοπέμπτη

Την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουν οι «καλοφαγάδες» προκειμένου να ψήσουν, τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, η οποία φέτος «πέφτει» στις 4 Μαρτίου.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα θα αναγκάσει τους πολίτες να «τσικνήσουν» σε στενούς χώρους και με λίγους συγγενείς ή φίλους, αφού η πανδημία και η εφαρμογή των οδηγιών δεν αφήνει περιθώρια για συνωστισμό και μεγάλες παρέες.

Το ίδιο θα ισχύσει και 11 ημέρες αργότερα, την Καθαρά Δευτέρα η οποία «πέφτει» φέτος στις 15 Μαρτίου αλλά που τα έθιμά της θα περιοριστούν κατά πολύ, εξαιτίας των μέτρων.

Ύστερα ακολουθεί η περίοδος της νηστείας και εν συνεχεία το Πάσχα, το οποίο φέτος θα εορταστεί στις 2 Μαΐου.
Παράταση αυστηρού lockdown σε Αττική, Κάλυμνο, Εύοσμο, Αχαΐα και Αρκαδία

Την παράταση του lockdown στην Αττική για άλλη μία εβδομάδα, μέχρι και 8 Μαρτίου δηλαδή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανακοίνωσε σε «βαθύ κόκκινο» παραμένουν Εύοσμος, Αχαΐα και Αρκαδία.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν μετά και την παράταση, δεν αλλάζει τίποτα και παραμένουν ίδια, ενώ στο ίδιο καθεστώς θα παραμείνουν για ακόμη επτά ημέρες και Κάλυμνος, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Αχαΐα και Αρκαδία.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική μνεία στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα ενεργά κρούσματα από 721 εκτοξεύθηκαν σε 1.302.

Έκκληση απεύθυνε και προς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας με αυξητική τάση 24%.
Οι περιοχές που μπήκαν στο «κόκκινο»

Σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» από τις 06:00 του Σαββάτου και έως τις 8 Μαρτίου εντάσσονται οι εξής περιοχές:
Λευκάδα (εκτός Μεγανήσι)
Θεσπρωτία
Σύρος
Σάμος
Δήμος Αρταίων
Δήμος Διδυμότειχου

και
Δήμος Λοκρών
Δήμος Αμφιλοχίας
ΠΕ Ηρακλείου
ΠΕ Κορινθίας

Στο «κόκκινο» παραμένουν:
Κεφαλονιά
Ηλεία
Θεσσαλονίκη
Χαλκιδική
Ρέθυμνο
Θάσος

και
Αγιά
Δήμος Πύδνας Κολινδρού
Ζίτσα
Ναύπλιο
Τανάγρα

sputniknews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *