ροή ειδήσεων

Βόμβα! «Ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος – Βιαστήκαμε να πάμε σε lockdown»



Αιχμές από την Αθηνά Λινού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενημερώνεται σωστά για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Η κα. Λινού μιλώντας στον Alpha 98,9, σχολίασε ότι τα 2.147 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, σχετίζονται με τα αυξημένα τεστ που πραγματοποιήθηκαν. Στα 880 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν 15.000, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα που παρατηρήθηκε η «έκρηξη» πραγματοποιήθηκαν 55.000: «Η αναλογία είναι ίση ή και μικρότερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό το χθεσινό νούμερο. Απλώς δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλός, πλησιάζει το 4%, δεν είχαμε καν την πληροφορία τι συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές» υπογράμμισε η κα Λινού.

«Δεν έχουμε διαφάνεια ως προς τα στοιχεία»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σχολίασε ότι δεν γνωστοποιείται ο αριθμός των δειγμάτων από το κέντρο της Αθήνας, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει διαφάνεια των στοιχείων: «Δεν δίνονται όλα τα στοιχεία. Δεν έχουμε διαφάνεια ως προς τα στοιχεία. Άλλο να ξέρω ότι στα βόρεια προάστια έχω 100 κρούσματα σε 1.000 τεστ κι άλλο 100 κρούσματα σε 10.000 τεστ» δήλωσε.
«Βιαστήκαμε να πάρουμε μέτρα lockdown»

Σύμφωνα με την κα. Λινού, η απόφαση να προχωρήσουμε σε νέο lockdown πάρθηκε από την κυβέρνηση βεβιασμένα: «βιαστήκαμε να πάρουμε μέτρα lockdown αγνοώντας προηγουμένως μέτρα που θα έπρεπε να έχουμε εξαντλήσει. Πρέπει να παρέμβουμε όπου υπάρχει πηγή διασποράς» υπογράμμισε.

Η καθηγήτρια επανέλαβε ότι εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διασποράς στα ΜΜΜ όπου παρατηρείται συνωστισμός τις ώρες αιχμής: «Αν πηγαίνουμε σε μια αφετηρία επί μία εβδομάδα, θα δούμε μεγάλη διασπορά» δήλωσε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κα Λινού τόνισε ότι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία: «Προκύπτει ότι τα παιδιά κολλάνε το ίδιο όσο και οι μεγάλοι, αλλά επειδή εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ και δεν ξέρουμε ότι συμβάλλουν στη διασπορά. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Υπάρχει τεράστια ανισότητα».

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος»

Η κα. Λινού σχολίασε την στάση του κυβερνητικού επιτελείου τις τελευταίες ημέρες και τις προαναγγελίες για άρση των μέτρων από 1η Μαρτίου, μέχρι που τελικά ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προειδοποιήσει ότι τελικά δεν είναι εφικτό να γίνουν πράξη όσα διαμήνυαν έως τώρα.

Αφήνοντας αιχμές, η κα. Λινού σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται σωστά διαφορετικά θα γνώριζε ότι δείκτης θετικότητας μένει εδώ και μέρες σε υψηλά επίπεδα: «Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά υψηλός αρκετές ημέρες τώρα», τόνισε.

Λιγότεροι μαθητές στην τάξη – Τεστ στις βιομηχανίες

Τέλος, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας πρότεινε να ληφθούν αναγκαία μέτρα: «Η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει χρήματα για να πάρει επιπλέον μέτρα. Εφόσον συνεχίζεται ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, θα συνεχίσουμε να έχουμε διασπορά. Αν δεν αυξήσουμε τις αιίθουσες των σχολείων και δεν μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, θα έχουμε διασπορά. Αν δεν πάμε στις βιομηχανίες, όπου είναι αναγκαστική η φυσική παρουσία, να πάνε γιατροί να εκτιμήσουν για τον καθένα τον κίνδυνο, θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, το οποίο δεν θα λυθεί από το κλείσιμο και θα καταστρέφουμε την οικονομία. Να λυθεί το θέμα των αποστάσεων γρήγορα. Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε μόνο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο Δημόσιο να μην παίρνονται μέτρα» δήλωσε η κα. Λινού.

newsbreak

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/2/21 15:23

    Μπαγλαμάδες όλοι της Νέας Δημοβαρβαρίας είναι ώρα να πάρουν παπούτσι απορώ πως τους ανεχόμαστε όλους ακόμα τόσα λοκ ντάουν και τα κρούσματα αυξάνονται στον π&&&&& κάνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/21 18:19

      Ενώ αν είχαμε εσάς θα μας λέγατε ότι είχατε αυταπάτες και θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς!!!
      Το καταλάβαμε καλά την καταραμένη τριετία που κυβερνήσατε και πουλήσατε την χώρα για 100 χρόνια....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/2/21 19:35

      Άσε τα σάπια 25/2/21 18:19 που θίχτηκες από το σχόλιο του προλαλήσαντα, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει ο λαός που τον κλείσατε τόσους μήνες στο σπίτι του με το ζόρι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα με τα κρούσματα στον ουρανό και μια οικονομία στον βούρκο !

      Ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και λύσεις δεν έχετε να δώσετε ! Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι οι νόμοι που φτιάχνεται να ισχύουν για όλους τους άλλους εκτός από τους δικούς σας και τους εαυτούς σας, ότι δηλαδή κάνατε μια ζωή τα γαλάζια παιδιά, τι να να σου πρωτοθυμίσω την Πάρνηθα ; την Ικαρία ;

      Δεν κάνετε ρε παιδί μου πως το λένε, δεν κάνετε μόνο προβλήματα δημιουργήτε διαχρονικά κάθε φορά που κυβερνάτε, μόνο προβλήματα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/21 03:24

    Τέτοιο βλήμα στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε. Μπασταρδο δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *