ροή ειδήσεων

Γονείς προσοχή: Η «Μπλε Φάλαινα» σκότωσε τον 15χρονο Ορέστη !



Ο μαθητής συμμετείχε στο μακάβριο διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας !

Στους σκοτεινούς λαβυρίνθους του διαδικτύου αναζητούν οι αστυνομικοί τον υπαίτιο για τον τραγικό χαμό ενός εφήβου που έβαλε τέλος στη ζωή του, με μια αυτοσχέδια αγχόνη, μέσα στο δωμάτιό του, ακολουθώντας εντολές που έλαβε από τον οργανωτή του θανάσιμου διαδραστικού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα»!

Το απόγευμα της Δευτέρας ο 15χρονος Ορέστης Θ. είχε ανοίξει τρεις σελίδες του διαδικτυακού παιχνιδιού στον υπολογιστή που είχε στο δωμάτιό του, στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας σε περιοχή του Κερατσινίου, ενώ στο γραφείο δίπλα του είχε το κινητό του. Η μητέρα του ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε όταν τον φώναζε και μπήκε στο δωμάτιο, όπου πάγωσε βλέποντας τον γιο της κρεμασμένο με το λουρί του σκύλου του, που είχε περάσει στην ντουλάπα!

Τραγική φιγούρα η μάνα

Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και στο σπίτι έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Κερατσινίου, οι οποίοι έκαναν προσπάθεια ανάνηψης στο 15χρονο αγόρι, χωρίς να καταφέρουν να το συνεφέρουν, καθώς ήταν ήδη νεκρό. Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του 15χρονου κατάφερε να περιγράψει ότι ο γιος της είχε καθημερινά πολύωρη ενασχόληση με τα video games και το διαδίκτυο. Η οθόνη του υπολογιστή ήταν ακόμη φωτισμένη με τις τρεις διαδικτυακές σελίδες τις οποίες είχε ανοίξει ο έφηβος προτού φύγει τόσο άδικα από τη ζωή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά κατάσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του 15χρονου Ορέστη. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξετάσουν αν ο θάνατός του συνέβη κατόπιν εντολής για αυτοχειρία που έλαβε από το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα». Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι έτσι έγινε, θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αποδίδεται θάνατος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες έφηβοι στο εξωτερικό.

Η ματωμένη ιστορία της on line μάστιγας

Η «Πρόκληση με την Μπλε Φάλαινα» («Blue Whale Challenge»), που έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, είναι παιχνίδι μέσων κοινωνικών δικτύων διάρκειας 50 ημερών, με τους έφηβους παίκτες να λαμβάνουν ηλεκτρονικά οδηγίες από τους διαχειριστές. Ομως, η τελική πρόκληση απαιτεί να διαπράξουν αυτοχειρία!

Το φονικό παιχνίδι αποκαλύφτηκε τον Μάιο του 2016 από τη ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta», που συνέδεσε με αυτό περιστατικά αυτοχειρίας μελών της ομάδας «F57» στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte. Την ίδια χρονιά συνελήφθη ο εμπνευστής του, ο 21χρονος πρώην σπουδαστής Ψυχολογίας Philipp Budeikin, που κρατείται στη φυλακή Kresty στην Αγία Πετρούπολη, καθώς κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην αυτοκτονία τουλάχιστον 16 έφηβων κοριτσιών!

Στην Ελλάδα μια 15χρονη αυτοτραυματίστηκε το 2017 στην Κατερίνη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Οπως αποκαλύφτηκε, είχε λάβει οδηγίες μέσω Facebook από κάποιον, που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Αφού πήρε δύο χάπια, φοβήθηκε και αποκάλυψε τα πάντα στους γονείς της.

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *