ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επιτυχήμενη η σύσκεψη των Σωματείων. Βάζουν πλώρη για τις 6 Μάη - βιντεο

 

Επιτυχημένη ήταν η σύσκεψη των σωματείων στο αρχαίο στάδιο. Βάζουν πλώρη για την προετοιμασία του γιορτασμού της πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Κυριακή 18/4 με θέμα το συντονισμό της δράσης για τον αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι φέτος έχει ξεχωριστή σημασία η πρωτομαγιά να σηματοδοτήσει την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων στις μεγάλες ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το 8ωρο, το αίτημα των εργαζομένων 135 χρόνια πριν!

Ξεχώρισε η εμπειρία που συζητήθηκε από διάφορους κλάδους όπως του τουρισμού, με τις αναλυτικές τοποθετήσεις που έκαναν ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΤ και ο Μιχάλης Τσουρούτης, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Miramare και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου και των εποχικών επαγγελμάτων, ιδιαίτερα του αεροδρομίου, αλλά και τις παρεμβάσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου αποτύπωσε στην τοποθέτησή της η Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου.

Την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού με την πανδημία σε έξαρση, το δημόσιο σύστημα υγείας φρακαρισμένο και με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό τόνισε ο Χάρης Μπαρός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Ιδιαίτερα ενημέρωσε για την εξέλιξη των τελευταίων ημερών, όπου πλέον δε θα γίνονται διακομιδές των διασωληνωμένων covid ασθενών αλλά όλα τα περιστατικά μαζί με αυτά των γύρω νησιών θα αντιμετωπίζονται εδώ, αφού κρεβάτια δεν υπάρχουν. Κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση την απαίτηση για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των άλλων δημόσιων δομών υγείας της περιοχής και στηρίξουν το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, αφού πέρα από τους κινδύνους της πανδημίας, τεράστια προβλήματα υπάρχουν και με τις καθυστερήσεις σε σημαντικές εξετάσεις και χειρουργεία που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και που αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στις ιδιωτικές κλινικές της περιοχής.

Στα ζήτημα της υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς στάθηκε ιδιαίτερα ο Στέλιος Φαρμακίδης, πρόεδρος της ΤΔΕ της ΠΕΤ ΟΤΕ Δωδεκανήσου και στη θετική εμπειρία από τη δράση της επιτροπής υγείας και ασφάλειας στον ΟΤΕ στα Δωδεκάνησα, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας.

Για την πολύ σημαντική εμπειρία από τη δράση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της «αξιολόγησης» που μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τους εκπαιδευτικούς σε managers - κυνηγούς προγραμμάτων μίλησε ο Τάσος Γιουρούκογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την εμπειρία από το χώρο των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου, ιδιαίτερα από την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών, το σχεδιασμό για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που σχεδιάζει η δημοτική αρχή, κατέθεσε η Ντέπη Μιχαηλίδη, μέλος του συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Άρη Ντάνη, εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Ρόδου και του αγώνα που κάνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ακριβώς σε μια περίοδο που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όλες οι ομιλίες έκλεισαν με την ανάγκη να αναπτυχθεί πλούσια δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προετοιμαστεί καλά ο αγωνιστικός γιορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς, καθώς θα είναι η καλύτερη απάντηση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αμέσως μετά το Πάσχα. Οι εκπρόσωποι των σωματείων στηλίτευσαν τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που αποφάσισε να συνταχθεί με την κυβέρνηση που μετέφερε την αργία στις 4 του μήνα, τη στιγμή μάλιστα που μια σειρά μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το μεγαλύτερο της Ελλάδας, η ΟΣΜΕ και άλλες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει απεργία στις 6 του Μάη. Πολλά σωματεία ενημέρωσαν ότι ετοιμάζουν τη γενική τους συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις.

Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα η εργατική τάξη να σταθεί πλάι πλάι, για αυτό και όλοι οι εκπρόσωποι και τα σωματεία δήλωσαν την στήριξη τους στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό έξω από το εργατικό κέντρο, για να γυρίσουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα δικαιώματά τους, τους με μέτρα προστασίας της υγείας.


Τα Εργατικά Σωματεία

Ρόδος, 19/4/2021


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *