ροή ειδήσεων

Στο "βαθύ κόκκινο" μπαίνει η Ρόδος



Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Σάββατο (03/04) σε Ρόδο που μπήκε στο "βαθύ κόκκινο", λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.
Τις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο, Σάββατο (03/04) ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε τις περιοχές που εντάχθηκαν στη λίστα των ιδιαίτερα επιβαρυμένων λόγω αυξημένης διασποράς του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου (03/04) οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου, ο δήμος Λέρου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Σε Ρόδο θα ισχύουν έτσι τα εξής μέτρα:
  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.
  • Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών
  • Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, επιτρέπεται ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.
  • Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
  • Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές.
  • Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα.

Παράλληλα ισχύουν:
  • Επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς βέβαια τη χρήση οχήματος.
  • Λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους
  • Υπενθυμίζεται τέλος ότι από αύριο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033 με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα μέχρι τρία άτομα ή μια οικογένεια, αποκλειστικά για άθληση σε υπαίθριο χώρο.

Επίσης, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ανεβάζει ξανά ρολά το λιανεμπόριο. Με αποστολή sms στο 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται επίσης ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

sputniknews

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/4/21 21:33

    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/21 22:58

    Το βερλιν θα είναι ανοιχτό πάντως οκ 👌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/4/21 23:48

    Η Ρόδος με πληθυσμό 120.000 και περίπου 10-15 κρούσματα την ημέρα μπήκε στο ''βαθύ κόκκινο'' και το Ηράκλειο με λίγο παραπάνω πληθυσμό (140.000) και πάνω από 50 κρούσματα την ημέρα που έφτασαν ακόμα και τα 100, μόλις βγήκε απ' το ''βαθύ κόκκινο''.....του λωλού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/21 23:52

    Η Π.Ε. Ρόδου με πληθυσμό 120.000 και περίπου 10-15 κρούσματα την ημέρα μπήκε στο ''βαθύ κόκκινο'' και το Ηράκλειο με λίγο παραπάνω πληθυσμό (140.000) και πάνω από 50 κρούσματα την ημέρα που έφτασαν ακόμα και τα 100, μόλις βγήκε απ' το ''βαθύ κόκκινο''.....του λωλού!!!
    ΥΓ: Φυσικά και δεν έχω τίποτα με το Ηράκλειο, απλά παράδειγμα έδωσα, αλλά με τη τρέλα που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/21 23:55

    Η Π.Ε. Ρόδου με πληθυσμό 120.000 και περίπου 10-15 κρούσματα την ημέρα μπήκε στο ''βαθύ κόκκινο'' και το Ηράκλειο με λίγο παραπάνω πληθυσμό (140.000) και πάνω από 50 κρούσματα την ημέρα που έφτασαν ακόμα και τα 100, μόλις βγήκε απ' το ''βαθύ κόκκινο''.....του λωλού!!!
    ΥΓ: Φυσικά και δεν έχω τίποτα με το Ηράκλειο, αλλά με τη τρέλα που ζούμε, απλά παράδειγμα έδωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/21 00:06

    Ανοίγουν τελικά τα καταστήματα ναι ή όχι τη Δευτέρα? Άλλα γράφει εδώ άλλα αλλού, στις 18:00 ή στις 21:00 απαγόρευση κυκλοφορίας, μπουρδέλο τα έχουν κάνει, τι ισχύει τελικα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/4/21 01:10

    ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΛΑ Η ΤΣΑΤΣΑ ΑΛΛΑΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/4/21 05:32

    ..κατά τα άλλα οι τουρίστες έρχονται ανενόχλητοι. Εμείς οι μαλάκες κλεισμένοι μεσα, τα παιδιά χάνουν απ το σχολείο μέρες που δεν αναπληρώνονται, Λαμπρή δεν πρόκειται να κάνουμε, στέλνουμε μνμτα για τα αυτονόητα. Όλη η Ευρώπη είναι ανοιχτά η Κύπρος...τι στο διάολο κάποιος μας κάνει πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/4/21 07:59

    ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟ. ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΡΕΛΟΚ Η ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ Κ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/4/21 09:38

    ΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ@@ΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ ΤΗΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/21 03:24

      Το τρίτο το μακρύτερο και το πιο ΜΕΓΑΛΟ το φάγανε οι Καφετζήδες και έτσουξε !

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος3/4/21 09:52

    Αφού ορισμένα ζώα δεν καταλαβαίνουν και δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη όπως να φορέσουν την μάσκα και να κρατάνε αποστάσεις τώρα τα κρούσματα αυξήθηκαν και καλά κάνουν και ρίχνουν βαθύ κόκκινο αφού τα ζώα είναι ανεύθυνα.

    Καθίστε σπίτια σας πρέπει να βλέπετε εκατό φίλους και φίλες κάθε μέρα ; Γιατί δεν σας αρκεί μια βόλτα ; Τι θα γίνει αν μια βδομάδα δεν τους δείτε ; Βάλτε Messenger ! Οι καφετζήδες και οι καφετζούδες δεν μποράγανε να σταματήσουν τα καφεκοπτεία τους για λίγο ; Πρέπει να δίνουνε καφέδες όπως ο Αρτέμης Μάτσας ; Οι νεολαίοι δεν έχουν γονείς να τους μιλήσουν οτι είναι μαλακία τρισμέγιστη να κάνουν πάρτυ μια για τις απόκριες μια για τον Άγιο Χαραλάμπη ; Και και και και...... και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα εδώ !

    Να γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι δεν είναι ώρα για ζαμάν φού δουλείες λίγη σοβαρότης δεν έβλαψε ποτέ ουδεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/21 11:49

      Πραγματικά τώρα, πιστεύεις οτι φταίει ο κόσμος ή ότι ανεβάζουν και κατεβάζουν κρούσματα κατά το δοκούν; Είδες φέτος κανέναν με γρίπη; ολοι με κόβιντ την βγάζουνε. Κάτι παιζει, κάποιος μας λέει ψεματα απλά δεν ξέρουμε ξεκάθαρα τον λογο. Υπάρχει κόβιντ; προφανώς υπαρχει, αλλά τα πράμτα δεν είναι ετσι όπως τα πλασάρουν τα μεσα μαζικού επηρρεασμού. Καλό ειναι να δουμε τα πράματα πιο σφαιρικά...οχι αμέσως "ο μαλάκας δεν φοράει μάσκα".

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/4/21 13:27

      11:49 βλέπεις ή δεν βλέπεις τι γίνεται στο νησί τώρα ; μας δουλεύεις ; κρούσματα πια έχουμε και στα χωριά όχι μόνο στην πόλη της Ρόδου ξύπνα ! Όποιος δεν φοράει μάσκα και βολτάρει έξω ναι είναι ΜΑΛΑΚΑΣ γιατί δεν δίνει την πρέπουσα προσοχή στην προστασία των συμπολιτών του. Δεν είπαμε να τρελαθεί κιόλας αν είσαι μόνος μέσα στο αμάξι σου, αν δουλεύεις μόνο εννοείτε δεν θα βάλεις αλλά όταν δουλεύεις με άλλους, όταν βάζεις άλλα άτομα μέσα στο αμάξι σου ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΜΑΣΚΑ αλλιώς είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ.

      Τι περιμένεις δηλαδή να σου χτυπήσει και σένα την πόρτα η αρρώστια ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/4/21 22:44

      Α εσύ κοπέλα μου είσαι γελαδομουσκαρο αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που σου λένε. Γιατί λες... δεν βλέπεις... Για πες μας εσύ με τα μάτια τα δικά σου τι έχεις δει δλδη; Γιατί εγω στο νοσοκομείο όχι δεν βλέπω.. εσύ που τα βλέπεις;

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος3/4/21 12:02

    ΣΥΜΦΩΝΩ 09.32 ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ /ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΝ ΤΟΥ ΘΑΡΡΙ ΤΥΠΟΥ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ 100 ΜΑΓΑΖΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/21 22:46

      Εσύ που τα βάζεις με του ιερείς είσαι συγκυρία γκέι η μουσουλμάνος. Αλλιώς δεν εξηγείται

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/4/21 03:23

      Ναι βέβαια ενώ εσύ θα είσαι ή γιος παπά που κάνει σεξοτουρισμό σε τριτοκοσμικές χώρες ή γεροντοκόρη που λιβανίζεις πρωί και βράδυ μην μπούνε μέσα σου τα δαιμόνια ενώ η ζωή σου τελειώνει χωρίς να το καταλάβεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *