ροή ειδήσεων

Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια



Για τον διαγωνισμό των επιπλέον self test που ματαιώθηκε, η κ. Πελώνη είπε ότι έγινε λόγω «ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση»

Κατά την ενημέρωση των συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μίλησε και για τους εμβολιασμούς και τη νέα νομοθετική διάταξη που έρχεται, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον self test ματαιώθηκε, σε μια ακόμη… επίδειξη «πετυχημένης» κυβερνητικής διαχείρισης.

«Όπως ήδη διαπιστώνεται από τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 2.650.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 1.875.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό 17,8%», ανέφερε η κ.Πελώνη

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίας 50-54 ετών.

Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων τις ημέρες του Πάσχα, επεσήμανε: «Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων».

Εμβόλια δεν θα γίνονται όμως μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για επέκταση των επιλογών: «Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια. Εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια».

Όσο για τον διαγωνισμό των επιπλέον self test, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια self test ματαιώθηκε χθες λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος».

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *