ροή ειδήσεων

Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα από βδομάδας

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα θα επιτρέψει σε επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρθουν στη χώρα για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο και μάλιστα νωρίτερα από την προηγουμένως ανακοινωθείσα ημερομηνία, στις 14 Μαΐου, όταν η χώρα είπε ότι θα ανοίξει ξανά τα σύνορα σε διεθνείς τουρίστες που θα διαθέτουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ κορονοϊού ή απόδεικτικό εμβολιασμού.

Η Ελλάδα κάνει νωρίς "μικρά βήματα" για να ανοίξει πάλι, επιτρέποντας την είσοδο σε τουρίστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη Δευτέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Τουρισμού, που μίλησαν στον Guardian και το Reuters την Τετάρτη.


Εάν οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR, χρονικού διαστήματος μικρότερου των τριών ημερών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα τους επιτραπεί η είσοδος και θα παραλειφθεί η υποχρεωτική εβδομαδιαία καραντίνα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες θα επιτρέπεται να πετάξουν προς την Ελλάδα μέσω αεροδρομίων σε εννέα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη και Κέρκυρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τους περιορισμούς ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού που ισχύουν στη χώρα - μπαρ και εστιατόρια παραμένουν κλειστά και υπάρχει ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας, αν και πολλοί από τους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, όπως η Ακρόπολη, έχουν ανοίξει ξανά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές, οι πολίτες των ΗΠΑ απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ελλάδα, εκτός από περιπτώσεις "ακραίων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης", σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ενώ οι πολίτες ορισμένων χωρών επιτρέπεται εάν αυτοαπομονωθούν για μια εβδομάδα μετά άφιξη.

Ο τουρισμός αποτελεί το επιβλητικό 20% της οικονομίας, καθιστώντας την αναζωογόνηση του συγκεκριμένου τομέα, κρίσιμης σημασίας για τη χώρα.

Η Ελλάδα έχει απαγορεύσει την είσοδο σε Αμερικανούς από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν η Ελλάδα μπήκε σε καθολικό lockdown. Ενώ οι ταξιδιώτες από σχεδόν 30 χώρες πήραν άδεια σε μόλις τρεις μήνες αργότερα τον Ιούλιο, η κυβέρνηση απέκλεισε τους Αμερικανούς λόγω του υψηλού ποσοστού διασποράς που υπήρχε στις ΗΠΑ. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το φημολογούμενο πρόωρο άνοιγμα του τουρισμού.

Πηγή: Forbes

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *