ροή ειδήσεων

Πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης: Τσιμουδιά για τα πρακτικά και τα self tests



Πλήρης δικαίωση για την αγνώστου ταυτότητος Swiss Med!


Στόματα κλειστά, σε μια «ομερτά ελληνικού τύπου», μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των περισσότερων ΜΜΕ της Ελλάδας ή, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, των ΜΜΕ που έχουν γίνει δέκτες της γαλαντομίας του Μεγάρου Μαξίμου με τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα, η οποία αποδεικνύεται το καλύτερο «όχημα αποπληροφόρησης», αλλά και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Είναι στίγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και αποτελεί πρόβλημα για τη δημοκρατία ότι στα πιο πολλά ΜΜΕ θεωρείτο είδηση ο μικρός Πίνατ, που υιοθέτησε από το καταφύγιο σκύλων ο Μητσοτάκης και όχι η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που παρουσίασε τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιτροπή ως άλλοθι για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει.




Σαν να μην υπήρξε η δημοσίευση, οι ιστοσελίδες «έπνιξαν το θέμα», κατά την έκφραση που χρησιμοποιούμε στη δημοσιογραφία. Αναγκάστηκαν, όμως, να μεταδώσουν τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αντέδρασαν στα όσα αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία». Η είδηση δεν παρουσιάστηκε, αλλά οι αντιδράσεις για την είδηση παρουσιάστηκαν. Αυτή η πρακτική έχει ξεφύγει από τα όρια της λογοκρισίας και έχει περάσει στη «σφαίρα του παραλόγου».

Χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία» έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα μέρος από τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων από Λοιμογόνους Παράγοντες», σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτά τα έγγραφα, άλλωστε, τα ζητούν εδώ κι έναν χρόνο μετ’ επιτάσεως όλα τα κόμματα. Τι αποδείχθηκε από τη μελέτη αυτών των εγγράφων;



Όπως έγραψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», η πρώτη διαπίστωση είναι ότι πρακτικά κρατούνται κανονικά, με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές, οπότε τα μισόλογα και οι υπεκφυγές για πρόχειρες σημειώσεις πάνε περίπατο.

Η δεύτερη διαπίστωση, με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι και ενημερώνουν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί «αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, όπως ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Σκέρτσος, όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις, αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη, η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση. Ενημέρωση κατόπιν εορτής.

Η τρίτη διαπίστωση από τη μελέτη των πρακτικών είναι οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η καταγεγραμμένη απόδειξη ότι υπάρχει απόσταση πλέον του Σωτήρη Τσιόδρα με πολλές από τις επιλογές που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνονται, αυτή είναι απούσα, ακόμα και από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Το υπουργείο Υγείας, συναγωνιζόμενο τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τις αντιδράσεις και όχι την είδηση, με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαντά στο παραμικρό για τα πρακτικά και την πρακτική της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί τους επιστήμονες ως άλλοθι: «Δυστυχώς, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον επιλέγουν τον δρόμο του διχασμού. Για ακόμα μία φορά προσβάλλουν τους επιστήμονες, που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης εργάζονται νυχθημερόν με αποκλειστικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως χειραγωγούμενη από την κυβέρνηση. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η ανεξαρτησία της γνώμης, η ελευθερία της έκφρασης, ο επιστημονικός διάλογος είναι συστατικά στοιχεία της επιτροπής».
Για να καλύψουν το σκάνδαλο έβγαλαν έκπτωτη την εταιρία «φάντασμα» με τα self tests!

Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα η κυβέρνηση, με αβάσιμα έως αστεία επιχείρημα, καθώς το βράδυ του Σαββάτου αναγκάστηκε, έπειτα και από τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», να κηρύξει έκπτωτη την SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ, καθώς -όπως ήταν αναμενόμενο- η εταιρία δεν κατάφερε να παραδώσει στον συμβατικό χρόνο τα 3.000.000 self tests, για τα οποία είχε πλειοδοτήσει αντί του ποσού των 10.080.000 ευρώ.



Όλες τις τελευταίες μέρες, εξάλλου, δεκάδες δημοσιεύματα έφερναν στο φως πρωτοφανείς λεπτομέρειες για την εταιρία-φάντασμα, που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες από τα αδέλφια Δημήτρη και Ελένη Πιπερίδη, (σ.σ.: των οποίων μάλιστα ο πατέρας, Παύλος Πιπερίδης, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου) και κατάφερε να πάρει ένα τεράστιο έργο από το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να έχει ούτε προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο ούτε καν γραφεία ή έστω ένα σταθερό τηλέφωνο.


Το περασμένο Σάββατο, όμως, η «δημοκρατία» αποκάλυψε επιπλέον πως την ημέρα που εξέπνεε η συμβατική υποχρέωση της SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ να παραδώσει τα self tests, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη, δημοσιεύτηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η μεταβίβαση του μεγαλύτερου ποσοστού της εταιρίας σε μία άλλη εταιρία, τη «ΒΑΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την εταιρία «Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», στην οποία ένας εκ των βασικών διαχειριστών είναι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού, του Αγγελου Γιαννακόπουλου, που συνδέεται με την αλυσίδα φούρνων Το Χωριάτικο. Το ίδιο συγγενικό πρόσωπο, εξάλλου, βρίσκεται πλέον και στο τιμόνι της εταιρίας υπό την σκέπη της οποίας δραστηριοποιούνται οι φούρνοι, και όχι ο ίδιος ο Αγγελος Γιαννακόπουλος.

Παρά το γεγονός, πάντως, πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το οποίο είχε προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, έσπευσε το Σάββατο το βράδυ να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία, πολλά είναι ακόμη τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν τις επόμενες μέρες. Το κυριότερο είναι πλέον όχι μόνο πως κατάφερε μία ανύπαρκτη εταιρία να πάρει τη μερίδα του λέοντος σε ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά και πώς η τράπεζα Alpha Bank έδωσε εγγυητική, ύψους 504.000 ευρώ, σε μία εταιρία η οποία υπήρχε μόνο στη φαντασία των δημιουργών της.



Η παραπάνω πληροφορία πρέπει να απαντηθεί για τον κάθε Έλληνα πολίτη, που όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ μέσω δανεισμού από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την πρώτη κατοικία του.

Έπειτα από όλα αυτά, οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, με τις οποίες έκανε λόγο για fake news και για «απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας», μοιάζουν -το λιγότερο- σαθρές. Όσο για τον ισχυρισμό του, ότι «διασφαλίστηκαν πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου», γιατί «με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής το Δημόσιο ωφελήθηκε με ένα σημαντικό ποσό», αρκεί να υπενθυμίσουμε στον κ. Χαρδαλιά ότι και τις τράπεζες αυτής της χώρας ο λαός τις έχει πληρώσει και θα συνεχίσει να τις πληρώνει.

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *