ροή ειδήσεων

Στεφανής και Φλώρος θυμούνται και τιμούν την Κυρά της Ρω



Ήταν 13 Μαΐου του 1982 όταν η Δέσποινα Αχλαδιώτου άφηνε την τελευταία της πνοή, είχε όμως περάσει ήδη στην Ιστορία ως η «Κυρά της Ρω», η γυναίκα που δεν εγκατέλειψε ποτέ το νησί της, επιμένοντας να υψώνει κάθε μέρα, με την ανατολή του ηλίου, την ελληνική σημαία σε αυτή την ακριτική γωνιά της ελληνικής γης και να την υποστέλλει με τη δύση.

Είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Πολεμικό Ναυτικό και τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.

Αυτή την Ελληνίδα, την Κυρά της Ρω που έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου, θυμήθηκαν και τίμησαν με αναρτήσεις τους σήμερα, τόσο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συγκεκριμένα ο ΥΦΕΘΑ έγραψε: «Σαν σήμερα, το 1982, η Πατρίδα μας αποχαιρέτησε την Κυρά της Ρω.
Δεν ξεχνάμε ποτέ την αγάπη και την αφοσίωσή της στα ελληνικά ιδεώδη.
Η ανιδιοτελής πράξη της μας διδάσκει ότι με θέληση και πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα αδύνατα!».

Ο ΑΓΕΕΘΑ σημείωσε: «39 χρόνια από το θάνατο της Κυράς της Ρω! Το πνεύμα της πλανάται ακόμα στον αέρα του νησιού της, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας. Αντλούμε δύναμη και θάρρος από τις ηρωικές της πράξεις. Αιωνία η μνήμη της. Ζει στην ψυχή και στην καρδιά μας!!!».

onalert


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *