ροή ειδήσεων

Δύο στους τρεις Γερμανούς σχεδιάζουν ένα ταξίδι διακοπών το φετινό Καλοκαίρι



Ένα ταξίδι διακοπών φέτος το Καλοκαίρι σχεδιάζουν στην πλειοψηφία τους οι Γερμανοί, αν και εξακολουθούν να υφίστανται ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε δημοφιλείς προορισμούς, με τα εγχώρια ταξίδια να ξεπερνούν τα ταξίδια στο εξωτερικό ως προτιμώμενη επιλογή.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη μεταξύ το διήμερο 31 Μαΐου-1 Ιουνίου από ερευνητές της εταιρίας μελετών Forsa για τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και NTV, σχεδόν δύο στους τρεις Γερμανούς (64%), ποσοστό αυξημένο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με μια παρόμοια έρευνα τον Φεβρουάριο, θέλουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ το ένα τρίτο σχεδιάζει να μείνει στη Γερμανία.

Ωστόσο, μόνο το 45% εκείνων που σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι έχουν ήδη κάνει κράτηση για το ταξίδι τους, ενώ το 55% κρατάει στάση αναμονής, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ενήλικες. Τα δύο τρίτα εκείνων που θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση, περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι κρατήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά τον Ιούνιο υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι θετικές τάσεις όσον αφορά τους εμβολιασμούς και τα μειωμένα ποσοστά μόλυνσης, παρακινώντας έτσι όσους θέλουν να ταξιδέψουν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.

Ταξίδια στη χώρα τους για το 1/3 των Γερμανών


Όσον αφορά τους προορισμούς, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην έρευνα σχεδιάζουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Γερμανία, το 15% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 18% προγραμματίζει διακοπές, τόσο στη Γερμανία, όσο και στο εξωτερικό.

Μόνο το ένα τρίτο αυτών που σχεδιάζουν διακοπές στη Γερμανία θα το κάνουν λόγω της πανδημίας, ενώ ο περισσότεροι (πάνω από 60%) θα επέλεγαν εγχώριες διακοπές, ούτως ή άλλως, σύμφωνα με την έρευνα.

Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι (53%) από τους Γερμανούς που σκοπεύουν να μείνουν στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι το πράττουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ μόνο περίπου το ένα τέταρτο (24%) θα παραλείψει τις διακοπές για οικονομικούς λόγους.

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών θα ταξιδέψει ξανά μόλις τελειώσει το χειρότερο κύμα, μέχρι σήμερα, της πανδημίας και αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί. Αυτό, μάλιστα, αντικατοπτρίζει τις μακροπρόθεσμες, υποκείμενες τάσεις της αγοράς, σύμφωνα με ειδικούς για το ταξίδι.

Ο τουριστικός τομέας ανοίγει ξανά

Τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας έρχονται καθώς ο τομέας του τουρισμού ανοίγει εκ νέου, τόσο στη Γερμανία, όσο και σε άλλες χώρες, ως αποτέλεσμα της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Τα ξενοδοχεία και οι εξοχικές κατοικίες λαμβάνουν ξανά κρατήσεις, ενώ οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τουριστικοί οργανισμού αναφέρουν σαφή αύξηση στις πωλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *