Κάλυμνος: «Μας πνίγουν τα σκουπίδια» – Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα ένα καλοκαίριΤα σκουπίδια απειλούν την υγεία των κατοίκων και δυσφημούν την τουριστική του εικόνα. Η Κάλυμνος εκπέμπει νέο σήμα κινδύνουν…


Η πλειοψηφία της νησιωτικής χώρας ασφυκτιά υπό το βάρος των σκουπιδιών. Ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν ορισμένα νησιά, μετατρέπονται σε «υγειονομικές βόμβες».Είναι εκείνα που διαθέτουν ακόμη ενεργούς Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων. Είναι 9 νησιά στις Κυκλάδες, 3 στα Δωδεκάνησα, 3 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στον Αργοσαρωνικό και 3 νησιά στο Ιόνιο.


Σε αρκετά από αυτά η διαχείριση των σκουπιδιών γίνεται σωστά. Σε κάποια άλλα πάλι, όχι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Καλύμνου. Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι η εκδήλωση πυρκαγιών στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στη… βιτρίνα, μάλιστα, του νησιού.

Η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική με το «ηφαίστειο» σκουπιδιών να απειλεί την υγεία των κατοίκων, αλλά και να δυσφημεί την τουριστική εικόνα του νησιού αφού η χωματερή βρίσκεται στην είσοδό του. Οι δημοτικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη υποδομών ανακύκλωσης, στην έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και στο γεγονός ότι τα νησιά στερούνται χώρων ταφής, για αυτό και δημιουργούνται παράνομες χωματερές.

Το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας καθώς επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, το φυσικό περιβάλλον και τον τουρισμό.

newsit


Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *