«Μπόνους» και τηλεργασία από το ΄22 για υπαλλήλους ΟΤΑ-δημοσίου που πιάνουν τον «στόχο»«Κλειδί» για την αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης , ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή προοπτική» που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της συνολικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, προανήγγειλε τη δημιουργία τριών νέων εργαλείων διοίκησης που θα συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν:

• Στην πιλοτική εφαρμογή του μηχανισμού επιβράβευσης στο Δημόσιο

• Στη θέσπιση ενός συστήματος στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικών μονάδων

• Στην εισαγωγή ενός νέου τρόπου αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών που θα εφαρμόζεται πέρα από τα τυπικά προσόντα και θα συνδέεται στενά με τη στοχοθεσία των οργανικών μονάδων της εποπτείας τους
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός προανήγγειλε ότι στην περίπτωση που κάποια οργανική μονάδα πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί, τα διευθυντικά στελέχη θα μπορούν να αξιοποιήσουν αφενός τον μηχανισμό επιβράβευσης και αφετέρου το καθεστώς της τηλεργασίας για να ανταμείψουν τους συνεπείς εργαζόμενους που συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων.
«Με τα νέα αυτά εργαλεία δημιουργείται ένα καινούργιο, εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στη Δημόσια Διοίκηση» τόνισε.
Μάλιστα, ο υπουργός έθεσε το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω εξαγγελιών του τοποθετώντας τη νομοθέτηση του μηχανισμού επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Στο ίδιο χρονικό διάστημα τοποθέτησε και τη θέσπιση του νέου συστήματος στοχοθεσίας, ενώ σημείωσε ότι ο νέος μηχανισμός αξιολόγησης και κρίσης των διευθυντικών στελεχών θα έχει νομοθετηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.
Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διαφθοράς, βρίσκεται σε εξέλιξη η ενίσχυση του συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου μέσω της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των εσωτερικών ελεγκτών με πρότυπα εκπαίδευσης που έχουν υιοθετηθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες του δημοσίου καθώς και η εγκαθίδρυση του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα των υποδομών, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για μία σειρά κρίσιμων έργων για τον τόπο όπως τα αποχετευτικά και τα αρδευτικά δίκτυα, την αξιοποίηση των λυμάτων των βιολογικών καθαρισμών προς όφελος της άρδευσης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει σταθεί στο πλευρό των δήμων προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση αυτών των έργων.

Χαρακτήρισε μάλιστα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ένα τεράστιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ που σε επίπεδο υποδομών, όμοιο του δεν έχει υπάρξει ξανά και ανέδειξε τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια που επιτελείται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, αποκάλεσε το επόμενο χρονικό διάστημα «περίοδο εξαιρετικών ευκαιριών και εξαιρετικών προκλήσεων» επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργηθεί μία σειρά σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία σημαντική αναπτυξιακή έκρηξη μέσα από αυτή τη σημαντική ρευστότητα και σημείωσε ότι συνιστά πρόκληση η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, του κεντρικού κράτους, των υπηρεσιών και των δημόσιων επιχειρήσεων προκειμένου να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία.

news-ta.gr

Σχόλια

 1. Αντί να αυτοματοποιήσετε όλη την δημόσια διοίκηση και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά όπως στην Εστονία που ονειρεύεστε, αντί να τρέχουν οι πολίτες κάθε τόσο στους δήμους μιλάτε για μπόνους σε όσους εργάζονται και πληρώνονται στο δημόσιο. Εκεί καταντήσαμε, να επιβραβεύουμε όσους δουλεύουν για τον μισθό που παίρνουν. Δηλαδή με ποιά κριτήρια θα γίνει η αξιολόγηση και οι στόχοι της αποδοτικότητας;

  Οπως πριν χρόνια με τον Βαρβιτσιώτη που κατήργησε την πληρωμή για τις ερασιτεχνικές άδειες αλλιείας γιατί παραπονέθηκαν για φόρτο εργασίας οι λιμενικοί υπάλληλοι. Προφανώς ο Βαρβιτσιώτης έπρεπε να έχει τελειώσει δέκα πανεπιστήμια για να καταλάβει ότι και με ένα ηλεκτρονικό παράβολο γινόταν η δουλειά και χωρίς ο κάθε πολίτης να τρέχει για 5 Ευρώ κάθε δύο χρόνια στο Λιμεναρχείο.

  Ολοι οι φωστήρες και σωτήρες πολιτικάντιδες αλήθεια δεν σκέφτηκαν ποτέ να πληρώνουν ακόμα και αυτοί που ψαρεύουν από την παραλία με καλάμι έστω και 10-20 Ευρώ τον χρόνο όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη και τα λεφτά αυτά να αξιοποιούνται για εκτροφεία ψαριών και γόνου;

  Που είναι οι Ευρωπαίοι φωστήρες εκεί στις Βρυξέλλες να εφαρμόσουν υποχρεωτικά σε κάθε κράτος με θάλασσα την εκτροφή ψαριών για γόνο με τα λεφτά από τις άδειες ψαρέματος και να ελέγχονται από επιτροπή για την παραγωγή τους; Πού είναι οι απαγορευμένες περιοχές (πάρκα) ψαρέματος για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας;

  Ολόκληρη η Ελλάδ έχει κανένα; Εδώ τους ρωτάς ποιοί είναι οι κανονισμοί αλλιείας και δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι να σου πουν. Που είναι οι έλεγχοι για το μέγεθος των ψαριών που γίνεται γενοκτονία στις παραλίες από ερασιτέχνες αλλιείς; Είδατε ποτέ κανέναν λιμενικό να κάνει έλεγχο για το μέγεθος των αλιευμάτων και την εποχικότητά τους;

  Αυτή είναι η υποκριτική ευαισθησία τους για την προστασία της φύσης; Τζάμπα τα λεφτά που παίρνουν. Χαραμοφάηδες όλοι εκεί μέσα στο Ευρωκ(υ)νοβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *