ροή ειδήσεων

Έγκλημα στη Ρόδο: Σήμερα η κηδεία της Ντόρας - Στο φως νέα στοιχεία για τη βίαιη συμπεριφορά του 40χρονου



To κτητικό και βίαιο πρόσωπό του είχε δείξει ο 40χρονος και στην προηγούμενη σύντροφό του, η οποία του είχε κάνει και μήνυση - Συντετριμμένη η μητέρα της Ντόρας, μιλά για τις «απαγορεύσεις» που επέβαλε στην κόρη της ο μελλοντικός της δολοφόνος - Τι λέει η μητέρα του 40χρονου για την πράξη του γιου της
Σήμερα το απόγευμα στις 4 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω-Ρόδου η κηδεία της αδικοχαμένης Ντόρας Ζαχαριά που έμελλε να πέσει θύμα του αρρωστημένου μυαλού του 40χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος την σκότωσε σε στημένη ενέδρα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της με την κυνηγετική του καραμπίνα και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.


Απαρηγόρητοι οι γονείς της αλλά και όλοι οι δικοί της άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν πως το χαμογελαστό κορίτσι, γεμάτο όρεξη για ζωή και αγάπη, δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου με τον πιο φρικτό τρόπο και από τα χέρια ενός άνδρα που, στην αρχή τουλάχιστον της σχέσης τους πριν από εννέα μήνες, έτρεφε τρυφερά συναισθήματα για εκείνον.

Συναισθήματα που γρήγορα γκρεμίστηκαν μέσα της από την κτητική και βίαιη συμπεριφορά του 40χρονου που μετά την συγκατοίκηση τους άρχισε να της δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο που μέχρι τότε ήξερε να καλύπτει καλά κάτω από το προσωπείο του καλού παιδιού. Ένα πρόσωπο που, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο δολοφόνος της Ντόρας είχε δείξει τόσο σε προηγούμενες σχέσεις του όσο και στην πρώην σύζυγο του.


Τα όσα ανέφερε χθες στη Ροδιακή η γυναίκα που ήταν σε σχέση μαζί του πριν γνωριστεί εκείνος με την Ντόρα πραγματικά σοκάρουν με τις εφιαλτικές στιγμές από την ημέρα της δολοφονίας της εκπαιδευτικού την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου να έρχονται στο μυαλό της ξανά και ξανά. Η ίδια δεν δίστασε ακόμα να παραδεχτεί στην συνέντευξη της πως στην θέση της Ντόρας θα μπορούσε, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, να ήταν εκείνη:

«Μένω στα 300 μέτρα, εκεί στο Ροδίνι που έγινε το συμβάν. Άκουσα να μιλούν για λευκό αυτοκίνητο και καραμπίνα, κι αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Κώστα. Γιατί είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το πάζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα γι αυτό. Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα μ΄ ένα φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός.

Πόσο καιρό ήσασταν μαζί εσείς;

Γύρω στους τέσσερις μήνες.

Τι έγινε, μεταξύ σας; Εσύ έφυγες από αυτή τη σχέση;

Εγώ, ναι. Ήτανε κτητικός, ζηλιάρης… Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Πες μου τι συνέβαινε, ποια ήταν τα προβλήματα που είχατε;

΄Ηθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση.

Σε χτύπησε κιόλας, κάποια στιγμή;

Ναι, στους τρεις μήνες με χτύπησε, και μου πήρε και το κινητό. Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα.

Μένατε μαζί;

Όχι, έμενα στο δικό μου σπίτι και κάποια βράδια μέναμε μαζί. Ένα βράδυ ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου, με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν…

Επέστρεψες σ΄ εκείνον;

Δεν επέστρεψα ακριβώς. Δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω «μία ευκαιρία».

Όπως κάνουν όλα τα χειριστικά άτομα, άντρες και γυναίκες δηλαδή!

Δώσε μου ένα μήνα , μου είπε. Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι, κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισα να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ΄ αφήσει ήσυχη.

Την απέσυρες;

Δεν την απέσυρα, αντίθετα με το δικηγόρο μου Βασίλη Μπέη του έκανα και δεύτερη μήνυση για εκβιασμό, όπως έκανα και στον πορτιέρη. Εξαγριώθηκε.

Θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση της Ντόρας;

Χίλια τοις εκατό, θα ήμουνα πέρυσι εγώ.

Τυχερή λοιπόν!

Τυχερή, ναι. Και άτυχη που τον γνώρισα. Λυπάμαι πολύ για την κοπέλα.


Στην ζήλια του είχε αναφερθεί κατά την διάρκεια της σχέσης τους και μετά τον χωρισμό τους πριν από λίγες εβδομάδες και η 31χρονη Ντόρα στην μητέρα της αλλά και σε άλλα γυναικεία κοντινά της πρόσωπα. Όπως ανέφερε χθες στο protothema.gr και στην δημοσιογράφο Λίνα Κεκέση η μητέρα της εκπαιδευτικού, ο 40χρονος της δημιουργούσε αρκετά προβλήματα:

«Δεν του άρεσε να ανεβάζει το παιδί μου φωτογραφίες, της το είχε απαγορεύσει. Το παιδί μου, το σεβάστηκε. Έβαλε μια μόνο φωτογραφία στα social media όταν του είπε η κόρη μου ότι θα φύγει και όταν έφυγε η κόρη μου, τον μπλόκαρε. Είναι η μόνη φωτογραφία που ανέβασε αυτός και έγραφε "Η δική μας ζωή". Την ανέβασε γιατί ήξερε ότι έχανε την κόρη μου», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Μια φορά τον γνώρισα, τα παιδιά ήθελαν να μείνουν μόνα τους για να γνωριστούν καλύτερα και το είχα σεβαστεί. Μια φορά, αυτός μου είχε κάνει κάτι παράπονα ότι η κόρη μου θέλει να φύγει και ότι έπρεπε να την ενθαρρύνω εγώ να μείνει στο σπίτι της, σαν να ήταν παντρεμένη, ενώ ήταν μια γνωριμία. Του είπα, το κρεβάτι της είναι εδώ, αν θέλει να μείνει μαζί σου ας μείνει. Αν δεν θέλει, την περιμένω. Και μου είπε, ότι δεν τον βοηθάω».

«Το έκανε από την μεγάλη του αγάπη»

Από την άλλη την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας του 40χρονου, οι οποίοι πάνω στον δικό τους πόνο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν με την στάση τους την πράξη του παιδιού τους.

Ο πατέρας του έφτασε να πει στην εκπομπή Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου πως το παιδί του ο,τι έκανε το έκανε για την μεγάλη αγάπη που έτρεφε προς την 31χρονη :

«Το γνωρίζω πολύ καλά ότι έγινε ο φόνος και από τη στιγμή που το παιδί μου αυτοκτόνησε, έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στην οικογένειά μου; Όλα αυτά που λένε είναι αερολογίες. Έχω τον πόνο μου αυτή τη στιγμή, έχασα τον γιο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω και να πω το ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή. Αυτό που έκανε το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη».


Όσο για την μητέρα του επέλεξε να πει πως εξαιτίας της ευαισθησίας του, ο γιος της έκανε λάθος επιλογές συντρόφων:

«Έγινε το γεγονός;…Τελείωσε. Έφυγε το παιδί μου; Ήταν και οι δύο δυναμικοί. Δεν ρίχνω βάρος σε κανέναν. Κι ο γιος μου έκανε απλά λάθος επιλογές. Κι ήταν πολύ ευαίσθητος. Έμπλεξε με λάθος πρόσωπα. Δεν κατηγορώ καμία, καμία δεν κατηγορώ. Καμία. Η κάθε μία κατά τη δύναμή της. Το παιδί μου έμπλεξε με λάθος άτομα. Το παιδί μου είναι καλό. Έμπλεξε λάθος. Απλά», είπε η μητέρα του 42χρονου δολοφόνου και αυτόχειρα, που δίνει τη δική της εκδοχή για τη σχέση που διατηρούσε το ζευγάρι.

«Είχαν ένα κακό. Ένα κακό… και οι δύο έψαχναν… δεν ξέρω… εκείνη έκανε την αρχή, ακολούθησε και ο δικός μου… Έψαχνε το παρελθόν ο ένας του άλλου… και με ποιους, και με πόσους και με τι και μ’ αυτό… Χαζομάρες… Κι εκείνος είχε… την αγαπούσε κι ήθελε να την κρατήσει. Μου λέει ‘μαμά, όλα διορθώνονται’. Του λέω ‘δεν βελτιώνονται οι άνθρωποι…’…’Ναι, αλλά ρε μάνα, την αγαπάω’. Κι εκείνη μια μέρα έφυγε. Κατέβασε τις κουρτίνες, κατέβασε… πήρε τα σεντόνια, πήρε τις πετσέτες, ό,τι είχε φέρει μέσα στο σπίτι. Τέσσερις η ώρα το πρωί έφυγε. Κι 7 του μήνα, παραμονή στο γενέθλιο της Παναγίας, ξαναγύρισε η Ντόρα. Της λέω ‘αγάπη μου, κοριτσάκι μου, δεν ανοίγουμε τη πόρτα και φεύγουμε, δεν παραιτούμαστε έτσι’. Οκτώ φορές είχε φύγει και κοπάναγε τις πόρτες».

protothema

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/9/21 09:10

    Ο Θεός ας τον αναπαύσει και να τον συγχωρέσει. Αλλά οι γονείς του με το να ξέρουν και να καλύπτουν μόνο κακό του έκαναν. Είναι συνένοχοι.... Δεν μπορεί όλες οι κοπέλες του να ήταν λάθος... Αλλά κι αν ήταν..... άξιζαν τέτοιες συμπεριφορές???? Άξιζαν τον... Θάνατο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *