ροή ειδήσεων

Αρνείται να στείλει ξανά φιάλες Οξυγόνου με φουσκωτό σκάφος το Νοσοκομείο Καλύμνου στο Νοσοκομείο Κω



Τη διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου δεν θα στείλει ξανά φιάλες Ιατρικού Οξυγόνου στο Νοσοκομείο της Κω, αν δεν υπάρξει ασφαλής μεταφορά τους με Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο και όχι με φουσκωτό σκάφος, έδωσε στη διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω η τεχνική υπηρεσία του Βουβάλειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Να σημειωθεί, ότι 13 μεγάλες φιάλες μεταφέρθηκαν επειγόντως τις προηγούμενες μέρες με το διασωστικό φουσκωτό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, έπειτα από αίτημα του Νοσοκομείου Κω, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου και δεν εκτελούσε δρομολόγιο το Φέρρυ από Κάλυμνο-Μαστιχάρι Κω.
Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 5 φιάλες τη Τετάρτη το βράδυ 15 Σεπτεμβρίου και 8 φιάλες μεσημέρι Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα.
Να σημειωθεί, ότι η υπάρχουσα γεννήτρια του Νοσοκομείου της Κω έφτασε στα όρια της έδωσε σήμα κινδύνου και σταμάτησε να λειτουργεί υποχρεώνοντας τη διοίκηση να δανειστεί φιάλες Ιατρικού Οξυγόνου από το Βουβάλειο Νοσοκομείο της Καλύμνου.

“Επικίνδυνες” χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κω και στο ΚΥ, ιδιαίτερα σε σημερινές συνθήκες Πανδημίας, η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στη Κω αποδίδοντας αυτές στην διαχρονική υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
“(…)Στον παλιό και προβληματικό εξοπλισμό, στο μειωμένο επιστημονικό -νοσηλευτικό -διοικητικό και λοιπό προσωπικό, στις συγχωνεύσεις κλινικών τώρα έχουμε και την έλλειψη οξυγόνου” τονίζει η ΚΟΒ του ΚΚΕ .
Παράλληλα χρεώνει ευθύνες στη κυβέρνηση, η οποία όπως υποστηρίζει “από τη μια πανηγυρίζει για τους πιασμένους στόχους της ΕΕ και τα αυξημένα νούμερα τζίρου στα Ξενοδοχεία και από τη άλλη παίζει με τις ζωές μας”.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *