ροή ειδήσεων

ΕΙΘΕΛ: Καταγγέλλει την έλλειψη εφημερεύοντος γιατρού στις αεροδιακομιδές Ρόδου



«Συνεχίζεται η απαράδεκτη, εγκληματική κατάσταση να μην υπάρχει εφημερεύων ιατρός στις αεροδιακομιδές Ρόδου, με αποτέλεσμα ασθενείς σε βαριά κατάσταση να μεταφέρονται με συνοδεία ιατρών των μονάδων υγείας, γεγονός που ενέχει κινδύνους για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών, παράλληλα αποδυναμώνονται οι ήδη υποστελεχομένες δομές υγείας . Οι γιατροί τις περισσότερες των περιπτώσεων λόγω και των περικοπών δρομολογίων αποκλείονται στον τόπο κατάληξης των διακομιδών», αναφέρει σε ανακοίνωση - καταγγελία η Ένωση Ιατρών Κ.Θ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου-ΚΥ Πάτμου-ΠΠΙ Λειψών-Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ).

Τονίζει ότι, «οι δημόσιες μονάδες υγείας της περιοχής μας έχουν φτάσει στα όρια τους, εξαιτίας της υποστελέχωσης, της κούρασης του προσωπικού, της αναστολής των αδειών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Καθημερινά προστίθενται και νέα προβλήματα στην λειτουργία τους».

Σημειώνει ότι, «την Παρασκευή 22 Οκτώβρη έγινε αεροδιακομιδή αρρώστου με συνοδεία εφημερεύοντος ιατρού από το Κ.Υ Πάτμου στο Γ.Ν Ρόδου. Το ίδιο συνέβη στις 10/9/2021 ( από Κ.Υ Πάτμου και δεύτερο περιστατικό από το Γ.Ν-Λέρου σε διαφορετικές ώρες ), επίσης στις 27/9/2021 ( πάλι δυο περιστατικά από Γ.Ν. Καλύμνου και από το Κ.Υ Πάτμου) (Η Ένωση μας έχει εκδώσει αντίστοιχες ανακοινώσεις)»

Επισημαίνει ότι, «στον τομέα αερομεταφορών Ρόδου υπηρετεί ένας ιατρός και ενισχύεται με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα κεντρικά. Όμως με τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού, το ήδη μειωμένο προσωπικό δεν επαρκεί, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών έχει εμβολιαστεί».

Και υπογραμμίζει ότι, «επομένως αρκετές ημέρες τον μηνά δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός στον τομέα των αεροδιακομιδών Ρόδου. Έως το τέλος του μηνά Οκτωβρίου, δεν θα υπάρχει γιατρός εφημερίας στις αεροδιακομιδές Ρόδου».

«Ο πολίτικος αμοραλισμός των κυβερνόντων είναι επικίνδυνος. Τον απέδειξαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουν να τον επιδεικνύουν αδιάφοροι για τις ζωές που κοστίζει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΘΕΛ.

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *