ροή ειδήσεων

Η δεύτερη έκθεση σκαφών αναψυχής στο Νότιο Αιγαίο είναι γεγονός!



Το “Aegean Yachting Festival” θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2021 στη Μαρίνα Μαντρακίου της Ρόδου!

Διοργανώνεται από την εταιρεία BoatsAdvisor-Hub&Events και τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Υπουργείο Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου, του ΔΟΠΑΡ, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Ένωσης πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού, του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και της WIMA- Διεθνούς Ναυτικής & Βιομηχανικής ένωσης.


Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για άλλη μια χρονιά να θαυμάσουν σκάφη αναψυχής όλων των κατηγοριών, νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα ενισχύσει την διεθνή αναγνώριση της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού ιδανικού προορισμού Yachting.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο συμμετείχαν οι κάτωθι οι οποίοι και δήλωσαν:

Κωνσταντάρος Αναστάσιος

Διευθ. Σύμβουλος BoatsAdvisor Hub&Events

Υπεύθυνος διοργάνωσης Αegean Yachting Festival

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι να βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε θέση να προαναγγείλουμε την έναρξη του 2oυ Αegean Yachting Festival που θα πραγματοποιηθεί 22-24.10.2021 στην Μαρίνα Μανδρακίου στην Ρόδο.

Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε στο κοινό τι πάει να πει θαλάσσιος τουρισμός, αλλά και πόσα οφέλη επισύρει η ανάπτυξη μιας τέτοιας μορφής για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά καλό momentum ως προς τις αφίξεις σκαφών και εμείς καλούμαστε να τοποθετήσουμε το Νότιο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες αλλά και το νησί μας ειδικότερα στο επίκεντρο αυτής της τάσης παρουσιάζοντας και προωθώντας τον ως προορισμό yachting, τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στους απλούς επισκέπτες μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους φορείς, τους χορηγούς μας, τους εκθέτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους εθελοντές μας αλλά και όλους τους επαγγελματίες που μας στηρίζουν.

Η εταιρεία μας αφουγκραζόμενη την εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί με την Γαλλία σε επίπεδο χωρών, σύναψε μνημόνιο συνεργασίας και αδελφοποίησης, με μια από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις σκαφών παγκοσμίως, την Grand Pavois-La Rochelle και από του χρόνου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε αρκετές γαλλικές εταιρείες αλλά και την οργανωτική τους επιτροπή στο φεστιβάλ μας, καθώς και να διευκολύνουμε ελληνικές εταιρείες να συμμετέχουν στην εκεί έκθεση.

Καλούμε το κοινό να αγκαλιάσει για άλλη μια χρονιά την προσπάθεια αυτή και να συμμετέχει ενεργά σ΄αυτό.

Η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ που είχαμε θέσει ως στόχο από την περσινή χρονιά, δείχνει πως παίρνει σάρκα και οστά.»


Χρυσοχοΐδης Κώστας

Εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης- Υδατοδρομίων-Κρουαζιέρας-Ακτοπλοΐας-Αερομεταφορών

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πάντοτε ήταν και είναι κοντά σε όλες τις μορφές τουρισμού και σαφέστατα και στο yachting. Η ποιότητα και βελτίωση των υποδομών αποτελεί προτεραιότητα μας, για να μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες καθώς αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην οικονομία μας και στην διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος. Τα έσοδα που προέρχονται από το yachting αποτυπώνονται έντονα στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Ζητάμε από τους Δήμους μας λοιπόν να μας καταθέσουν τα σχέδια τους, για υποδομές σχετικές με τον θαλάσσιο τουρισμό, τις οποίες και θέλουμε να στηρίξουμε.
Συγχαίρω την διοργανώτρια εταιρεία και τον κ. Κωνσταντάρο, για την πρωτοβουλία και διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής Αιγαίου. Κάθε τι που ξεκινάει, πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας, ξεκινάει μικρό και μεγαλώνει με τον καιρό και είμαι βέβαιος πως το φετινό φεστιβάλ θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από το περσινό. Καλώ λοιπόν και εγώ τον κόσμο να συμμετέχει και να αγκαλιάσει την διοργάνωση.»

Αντώνογλου Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για δεύτερη συνεχή χρονιά στέκεται αρωγός στην διοργάνωση του 2ου Aegean Yachting Festival. Aπ’ την πρώτη στιγμή, το 1ο κιόλας Φεστιβάλ πέρσι, που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες, απέδειξε πως όπου υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια και θέληση βρίσκεται πάντα τρόπος να εκπληρωθεί ο σκοπός. Το 2021 είμαστε και πάλι εδώ γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του θαλάσσιου τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα νησιά μας, ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Μεσόγειο, αλλά και να αποτελέσει αυτή η γιορτή έναν προάγγελο θετικών εξελίξεων στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Με εφόδιο αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία και του φετινού, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την διοργανώτρια εταιρεία BoatsAdvisor Hub&Events αλλά και όλους τους φορείς για την ανάδειξη του Νοτιοανατολικού Αιγαίου ως προορισμού. Ως Επιμελητήριο δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την ανάδειξη του Yachting δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας.»


Αθανάσιος Βυρίνης

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρόδου

«Ο Δήμος πάντα συνδράμει και δίνει το τελευταίο διάστημα βαρύτητα σε μορφές τουρισμού που αναβαθμίζουν τα οικονομικά δεδομένα όπως το Yachting. Ο Δήμος έχει δώσει αρκετή βαρύτητα στην μορφή αυτή τουρισμού έτσι ώστε η Ρόδος να βρει την θέση που της αξίζει. Ο Δήμος χαιρετίζει αξιέπαινες προσπάθειες όπως αυτή και θα συμμετέχει ως εκθέτης παρέχοντας πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με έντυπο υλικό.»


Αλέξανδρος Κολιάδης

Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ - Πρόεδρος ΠΡΟΤΟΥΡ

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ρόδου

«Αποτελεί μεγάλη ανάγκη να στηρίζουμε και να φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις στο νησί μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε καθώς μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μας, στην οικονομία μας και στο νησί μας. Είναι υποχρέωση μας ως Δήμος, ως ΠΡΟΤΟΥΡ και ως Δ.Ο.Π.Α.Ρ να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας το yachting ως προϊόν καθώς ήταν πάντα ένα σπουδαίο κομμάτι για την χώρα και να διαφημίσουμε τα λιμάνια μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, με σκοπό να προσελκύσουμε περισσότερα σκάφη.



Aναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:




parapolitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *