ροή ειδήσεων

Το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στην επιμήκυνση της σεζόν τον … Σεπτέμβριο (!!!)



Με δήλωσή του, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου Σεπτεμβρίου που δημοσιοποίησε η Τράπεζα Ελλάδος, ενημερώνει ότι “Επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν”…
Δεν είναι η πρώτη φορά στην σύντομη μέχρι τώρα θητεία του, που ο υπουργός Τουρισμού προχωρά σε λανθασμένες δηλώσεις (88% αύξηση των Γάλλων τουριστών σε σχέση με το 2019 στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro) ή εν πάσει περιπτώσει σε δηλώσεις που δημιουργούν προβληματισμό (εισπράξεις 12 δισ. € το προηγούμενο Σάββατο στην έκθεση Philoxenia).


Ωστόσο η συγκεκριμένη δήλωση για επιμήκυνση τον Σεπτέμβριο (!!!), εκπλήσσει και τον πλέον απλό παρατηρητή, καθώς είναι γνωστό ότι επιμήκυνση νοείται τους μήνες Νοέμβριο κατά πρώτης και Μάρτιο ακολούθως. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην δεκαετία του 1990 αλλά και στις αρχές της επόμενης, η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα διαρκούσε από τον Μάρτιο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο δε Σεπτέμβριος τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον, είναι μεταξύ των μηνών με τις υψηλότερες πληρότητες για τον ελληνικό Τουρισμό.

Η δήλωση

Η πλήρης δήλωση του κ. Κικίλια, έχει ως εξής:


“Β. Κικίλιας: Επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος:

Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 151% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν αυξημένη κατά 124,4%.

Αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα για τον τουριστικό κλάδο, το εμπόριο, τους επαγγελματίες της αγοράς».

Είναι δε άξιο απορίας, όπως αναφέρουν παράγοντες του Τουρισμού, αν το υπουργείο Τουρισμού επιδότησε tour operators, αεροπορικές εταιρίες ή άλλους, για αφίξεις τον μήνα Σεπτέμβριο και τι νόημα έχει η λέξη “επενδύουμε” που χρησιμοποιεί στην δήλωση ο υπουργός Τουρισμού…

money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *