ροή ειδήσεων

Έλληνας πρόξενος: Πώς εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον στη Μποτσουάνα



Πέρα από τα 4 κρούσματα, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα στην περιοχή, λέει ο Πρόξενος Ελλάδας στην Μποτσουάνα.

Για την κατάσταση στη Μποτσουάνα μετά την είδηση ότι στην χώρα ανακαλύφθηκε μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα, Γεράσιμος Σιούτας.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα όλα ξεκίνησαν όταν στις 7 Νοεμβρίου έφτασαν στη χώρα τέσσερις Ασιάτες διπλωμάτες και μετά τη διαδικασία ελέγχων, στις 11 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη «Όμικρον».

«Πέρα όμως από τα 4 αυτά κρούσματα, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα στην περιοχή. Μάλιστα σε χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ότι έγινε ιχνηλάτηση των επαφών των διπλωματών και δεν έχει προκύψει κάποιο νέο κρούσμα», σημειώνει ο κ. Σιούτας.

Και προσθέτει: «Εδώ δεν έχει αλλάξει τίποτα και φυσικά δεν ισχύει ότι η μετάλλαξη ξεκίνησε από εδώ αφού οι διπλωμάτες ήταν περαστικοί. Μάλιστα τα ΜΜΕ στην χώρα αναφέρουν ότι ήταν Κινέζοι. Θεωρώ επίσης ότι τα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη για τα ταξίδια είναι λίγο τραβηγμένα. Το ότι η Μποτσουάνα δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των τεστ και βρέθηκε η μετάλλαξη δεν σημαίνει ότι ξεκίνησε και από δω. Στη νότια Αφρική υπάρχει έξαρση στο Γιοχάνεσμπουργκ στην επαρχεία Χαουτέν και στην Πρετόρια λόγω ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο».

O επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Μποτσουάνα, Γεράσιμος Σιούτας.


Νέα μέτρα αποφάσισε η Ελλάδα για τα ταξίδια


Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής ζητά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής, εξαιτίας της αφρικανικής μετάλλαξης, της μετάλλαξης Όμικρον του νέου κορονοϊού που έχει σημάνει συναγερμό σε επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με τις χώρες να κλείνουν η μία μετά την άλλη τη σύνδεσή τους με χώρες της νότιας Αφρικής, πριν καν συνεδριάσει ο ΠΟΥ για να δώσει παγκόσμια οδηγία, και η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στη νέα μετάλλαξη. Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες από τις χώρες της νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με ειδική μάλιστα άδεια από την πρεσβεία.

Συγκεκριμένα: Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη Όμικρον) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες καιεπανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

Επισημαίνεται ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες. Τα ανωτέρω ισχύουν από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ.

Newsbomb.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *