ροή ειδήσεων

HomeToGo: Προβλέψεις ταξιδιωτικών τάσεων για το 2022


Σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η πλατφόρμα μισθώσεων παραθεριστικών κατοικιών HomeToGo σε δείγμα 4.000 ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρήθηκε αύξηση στις αναζητήσεις των νησιωτικών αποδράσεων, αύξηση στο ενδιαφέρον για τουριστικές περιοχές και εξακολουθητική τάση εσωτερικού τουρισμού και για το επόμενο έτος.

Με την αύξηση των εμβολιασμών παγκοσμίως, η εικόνα για τουρισμό το 2022 παραμένει αισιόδοξη. Η έρευνα της HomeToGo αποκαλύπτει πώς τα σχέδια των ταξιδιωτών εντείνονται εν όψει του επόμενου έτους, με αξιοσημείωτη αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών και της διάρκειας διαμονής σε σύγκριση με τα προ πανδημίας νούμερα. Το 2021 και σε σύγκριση με την προπανδημική περίοδο, σε παγκόσμια κλίμακα, η αγορά ενοικίασης παραθεριστικών κατοικιών κατέγραψε παγκόσμια αύξηση 54% στη μέση τιμή κράτησης, καθώς και αύξηση 9% στη μέση διάρκεια διαμονής.

Σχετικά, ο Δρ. Patrick Andrae, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της HomeToGo, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ταξίδια έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή και τα εναλλακτικά καταλύματα θα συνεχίσουν να αποτελούν το νέο πλεονέκτημα το 2022, ενώ ως αγορά με τη μεγαλύτερη ποικιλία ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στον κόσμο, η HomeToGo θέλει να βοηθήσει κάθε ταξιδιώτη να βρει το τέλειο κατάλυμα για το ταξίδι του το 2022, είτε πρόκειται να δραπετεύσει από το χειμώνα σε μια ηλιόλουστη περιοχή, είτε να απολαύσει μία χαλαρωτική διαμονή σε κάποια παραθεριστική κατοικία κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον Δρ. Andrae, οι νέες αυτές διαρθρωτικές τάσεις, μαζί με τη συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια μετά τα lockdown, οδήγησαν την εναλλακτική αγορά καταλυμάτων σε νέα άνοδο, που θα συνεχιστεί και το νέο έτος.

Τρεις τύποι ταξιδιών αναδεικνύονται ως ξεκάθαροι νικητές για το 2022

Με βάση τις αναζητήσεις και τη ζήτηση μεταξύ 4.000 ταξιδιωτών, η HomeToGo αποκάλυψε τους τρεις τύπους ταξιδιών που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά. Το 2022, οι τουρίστες ανυπομονούν να χαλαρώσουν σε ηλιόλουστα νησιά, να ταξιδέψουν με ασφάλεια σε γνωστές περιοχές και να ανακαλύψουν κρυμμένους προορισμούς στη δική τους χώρα. Αναλυτικά:

Δίνοντας προτεραιότητα στη χαλάρωση και τις ιδιωτικές αποδράσεις

Το 63% των συμμετεχόντων παγκοσμίως, ανέφερε ότι η χαλάρωση είναι το κύριο ταξιδιωτικό τους κίνητρο, και ότι το 2022 θα προτιμήσουν τα νησιά για να βρουν την ηρεμία τους και να προβούν σε εσωτερικές αναζητήσεις. Οι νησιωτικοί προορισμοί έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για σύντομες μισθώσεις το 2022, με το Μπαλί (611% αύξηση αναζήτησης), το νησί Sanibel (567%) και την Αγία Λουκία (560%) να κατέχουν το προβάδισμα ως οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί που αυξάνονται παγκοσμίως.

Αναβίωση τουριστικών περιοχών

Ενώ η τάση των αγροτικών ταξιδιών που επηρεάζεται από την πανδημία παραμένει δημοφιλής, οι τουριστικές περιοχές πρόκειται να ανακτήσουν τη δημοτικότητά τους το 2022 σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των τουριστικών περιοχών με τις περισσότερες αναζητήσεις στη HomeToGo, το επόμενο έτος αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον ορισμένοι γνωστοί προορισμοί. Καθώς η πλειοψηφία των ταξιδιωτών προτιμά τους οικείους προορισμούς, περιοχές όπως η Φλόριντα στις ΗΠΑ (70,23% αύξηση αναζήτησης), η Σαρδηνία στην Ιταλία (57,40%), η Μαγιόρκα στην Ισπανία (36,29%) και η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία (23%) θα είναι αυτές που θα πρωτοστατήσουν.

Συνεχής αύξηση των ταξιδιών εσωτερικού

Με βάση την άνθηση του 2020/2021, η HomeToGo προβλέπει ότι η άνοδος των εγχώριων ταξιδιών θα συνεχιστεί ως βασική τάση και το νέο έτος. Μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών, οι αναζητήσεις για διαμονές το 2022 εντός των ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί κατά 23%. Σε άλλα μέρη του κόσμου, η έρευνα έδειξε ότι το 28% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύουν να ταξιδεύουν περισσότερο στη χώρα τους, ακόμη και μετά την πλήρη επανέναρξη των ταξιδιών. Εντωμεταξύ στη Γερμανία, το μερίδιο των ταξιδιών που αντιστοιχούν στα ταξίδια εσωτερικού προβλέπεται να αυξηθεί κατά 62% σε σύγκριση με το 2019.

tornosnews


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *