ροή ειδήσεων

Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της Όμικρον στην Αθήνα




Δύο νέα κρούσματα, «ύποπτα» για τη μετάλλαξη Όμικρον, εξετάζονται στη χώρα, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δύο ημέρες μετά το πρώτο περιστατικό της νέας παραλλαγής που κατεγράφη στα Χανιά.

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις που εξετάζονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν σχετίζονται με την ιχνηλάτηση και την καραντίνα που έχουν τεθεί οι επαφές το πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της Όμικρον στην Ελλάδα, ενός Έλληνα που είχε ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική στα Χανιά.

Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, φαίνεται, από την γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

«Αυτή τη στιγμή είναι στο εξάμηνο (σ.σ το πιστοποιητικό νόσησης), και εμείς ως κυβέρνηση από τη στιγμή που έχουμε εισήγηση και από την επιτροπή ότι πρέπει να υπάρξει προσαρμογή τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις… Σας λέω ότι η κατεύθυνση θα είναι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, τόσο στο σκέλος του εμβολιασμού, που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, όσο και στο σκέλος του πιστοποιητικού νόσησης», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

«Είναι συμπολίτες μας που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες (νότια Αφρική) και αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει, και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα. Πλέον η Όμικρον βρίσκεται στη χώρα μας, είναι στην Αθήνα», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης

Επιπροσθέτως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, o κ. Πλεύρης τόνισε πως δεν θα υπάρξει επέκταση του διοικητικού προστίμου σε ανεμβολίαστους, στους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ», υπογράμισε επίσης μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

liberal

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *