ροή ειδήσεων

Σημαντική άνοδος των ξενοδοχειακών κρατήσεων σε παγκόσμια κλίμακα



Αυξημένες κατά 175% είναι οι ξενοδοχειακές κρατήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 και, σε πιο αναλυτικό επίπεδο, 35 από τις 42 χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ξενοδοχείων (World Hotel Index) ξεπερνούν σήμερα τον όγκο του περασμένου Ιανουαρίου.


Την ίδια στιγμή καταγράφεται αυξημένη διεθνής κίνηση. Κατά μέσο όρο, το 47,18% των διαμονών σε ξενοδοχεία τον Ιανουάριο προέρχονται από ξένους επισκέπτες, σε σύγκριση με τον μέσο όρο μόλις του 29,84% πριν από 12 μήνες.

Ενώ καταγράφεται μια ολιστική άνοδος, υπάρχουν κάποιες περιοχές του κόσμου που καθοδηγούν αυτή τη βελτιωμένη απόδοση.

Ένας ισχυρός παράγοντας είναι η Αμερική. Καθεμία από τις χώρες της περιοχής στον Παγκόσμιο Δείκτη Ξενοδοχείων παραμένει πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και πολύ πάνω από τα επίπεδα κρατήσεων του Ιανουαρίου 2021, με την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό να υπερβαίνουν ακόμη και τον αριθμό των κρατήσεων που είχαν τον Ιανουάριο του 2020.

Οι ΗΠΑ, επίσης, παραμένουν σταθερές. Στο “Travel in 2022” του Tripadvisor που κυκλοφόρησε πρόσφατα, διαπιστώθηκε ότι το 71% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022, αύξηση 8%, σε σύγκριση με το 2019. Και αυτό το θετικό, εγχώριο συναίσθημα είναι που βοήθησε, σε μεγάλο βαθμό, να παραμείνει η δυναμική των κρατήσεων στις ΗΠΑ πάνω από το 75% των προ-πανδημικών επιπέδων τους τελευταίους εννέα μήνες. Αγορές όπως το Μαϊάμι, το Ορλάντο και το Λος Άντζελες συνεχίζουν να έχουν σταθερή απόδοση.



Όσον αφορά την Ασία, η σταθερότητα των ξενοδοχειακών κρατήσεων στη Μαλαισία, λόγω της κίνησης κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός, μετά από ένα 2021 που χαρακτηρίστηκε από lockdowns και ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Σρι Λάνκα, η οποία βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στις διεθνείς κρατήσεις, κάνει επίσης θετικά βήματα, επιστρέφοντας πάνω από το 40% του όγκου tvn κρατήσεων που είχε πριν από την πανδημία, αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2021 πολύ κάτω από το 25%.

Ένας διαφορετικός ευρωπαϊκός χειμώνας

Ίσως το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της αυξημένης ευρωστίας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας τώρα, σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο, είναι οι όγκοι κρατήσεων κατά τον δεύτερο πανδημικό χειμώνα στην Ευρώπη. Καθεμία από τις 17 ευρωπαϊκές χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ξενοδοχείων ξεπερνά τον όγκο των κρατήσεών τους τον Ιανουάριο του 2021, με επτά να ξεπερνούν, επί του παρόντος, τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Η Ισπανία είναι μία από αυτές τις επτά χώρες. Τον Ιανουάριο του 2021, τα ισπανικά ξενοδοχεία διεκπεραίωναν μόλις το 20% του αριθμού των κρατήσεων που είχαν τον Ιανουάριο του 2019. Σήμερα, διαχειρίζονται πάνω από το 75% του όγκου τους πριν από την πανδημία. Κοιτάζοντας μπροστά για τα ισπανικά ξενοδοχεία, οι επόμενοι καλοκαιρινοί μήνες προδιαγράφονται ιδιαίτερα ευνοϊκοί, καθώς πάνω από το 25% των μη ακυρωμένων κρατήσεων σε τοπικά ξενοδοχεία πρόκειται να κάνουν check in μεταξύ Ιουνίου και τέλους Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν απέχει πάνω από τεσσεράμισι μήνες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *