ροή ειδήσεων

Ελενη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και την αποτρόπαια γυναικοκτονία



Ισόβια κάθειρξη για τη γυναικοκτονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη κι επιπλέον 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας στους δύο άντρες.


Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».


Το Εφετείο ακολούθησε κατά γράμμα την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή στους καταδικασθέντες, δίχως να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά.


Παρούσες στο δικαστήριο ήταν εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη.

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη


Μετά το τέλος της διαδικασίας, η μητέρα της Ελένης δήλωσε: «Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα».


Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλουδης είπε: «Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι».
Κανένα ελαφρυντικό στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη


Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δυο δράστες της αποτρόπαιης γυναικοκτονίας και του ομαδικού βιασμού της Ελένης Τοπαλουδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.


Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικα του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.


Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, τον σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα». Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ως «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

ethnos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/22 01:45

    ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΚΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *