ροή ειδήσεων

ΕΛ.ΑΣ: Νέα απάτη με κλείσιμο δωματίων μέσω Internet - θύμα στη Ρόδο



Για μια νέα απάτη προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. μέσω των λογαριασμών που διατηρεί σε Facebook και Twitter.

Γνώριζες ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται απόπειρες απάτης σε βάρος ιδιοκτητών ξενοδοχείων με το πρόσχημα της «κράτησης δωματίων»; αναφέρει το δημοσίευμα.


«Ενημερώσου τώρα, προστάτεψε τους άλλους. Για να βάλει κάποιος χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό, δεν χρειάζεται να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σου. Προτίμησε διαδικασία πληρωμής την οποία γνωρίζεις καλά. Εάν πέσεις θύμα απάτης, κατάγγειλέ το άμεσα στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα», τονίζουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου μετά από καταγγελίες για μια νέα τηλεφωνική απάτη από αγνώστους που καλούν σε τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών και παριστάνουν τους εκπροσώπους εταιρειών πώλησης ρεύματος ως και τους λογιστές και τους πείθουν να τους δώσουν στοιχεία λογαριασμών τους για να τους επιστρέψουν δήθεν χρήματα από την καταβολή ρήτρας αναπροσαρμογής καθώς και να τους καταβάλουν «ξεχασμένο» δώρο Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου καταγγέλθηκε από μια ημεδαπή που διατηρεί κατάστημα στη Λίνδο ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που την έπεισε ότι χρειαζόταν τα στοιχεία του λογαριασμού της προκειμένου να της επιστρέψει η ΔΕΗ την ρήτρα αναπροσαρμογής σε λογαριασμούς ρεύματος που είχε πληρώσει κι εκείνη πείσθηκε με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας να μπει στον λογαριασμό της, να αλλάξει το ημερήσιο όριο συναλλαγών και να μεταφέρει σε λογαριασμό ημεδαπής τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά το ποσό των 15.000 ευρώ.

tanea

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *