ροή ειδήσεων

Το νησί-έκπληξη των Δωδεκανήσων που αποτελεί πλέον top και αρκετά ακριβό προορισμό διακοπών



Πώς πηγαίνεις στην Νίσυρο και ποια είναι η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείς

Νίσυρος – Σε ποιες παραλίες να πας;

Φαγητό και έξοδος στο όμορφο νησί της Νίσυρου


Το μέχρι πρότινος κρυφό «διαμαντάκι» των Δωδεκανήσων, η Νίσυρος έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Δημιουργήθηκε από ένα αναδυόμενο ηφαιστείου, γεγονός στο οποίο οφείλει την ξεχωριστή ομορφιά της.

Το καλύτερο; Δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες. Δεν πρόκειται για ένα νησί που πνίγεται στους ξένους αλλά έναν πιο ήρεμο αλλά ταυτόχρονα ζωντανό προορισμό που θα σου επιτρέψει να κάνεις τις διακοπές που ονειρευόσουν. Μόνο το να χαθείς στα σοκάκια της αρκεί για να ξεχάσεις την βαβούρα της ζωής στην μεγαλούπολη.

Ο μύθος λέει ότι δημιουργήθηκε μετά από μια μάχη του Δία με τον Γίγαντα Πολυβώτη. Τότε, ένα κομμάτι της Κω έφυγε από τα χέρια του αρχαίου Έλληνα Θεού, κατέληξε στο κεφάλι του Γίγαντα και τον έπνιξε. Η κραυγή του, καθώς βούλιαζε στα νερά του πήρε την μορφή ηφαιστείου.Εάν ακούς την λέξη ηφαίστειο και τρομάζεις, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς βρίσκεται σε επαγρύπνηση εδώ και 130 χρόνια και όχι σε ενεργεία. Μάλιστα, μία από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο νησί είναι να επισκεφτείς τους 10 επιβλητικούς κρατήρες της.


Οι επιβλητικοί κρατήρες του ηφαιστείου της Νισύρου.
Πώς πηγαίνεις στην Νίσυρο και ποια είναι η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείς

Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο, πας με το καράβι από το λιμάνι του Πειραιά καθώς και από άλλα γύρω νησιά. Εάν προτιμάς το αεροπλάνο, θα χρειαστεί αν πας στην Κω ή την Ρόδο και να πάρεις το αντίστοιχο πλοιάριο για να μεταφερθείς στην όμορφη Νίσυρο.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν φέτος την Νίσυρο πρέπει να έχουν υπόψιν ότι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2022, άρα θα πρέπει να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους στο νησί. Ακόμη, η άνοδος αυτή στην δημοτικότητά της την καθιστά έναν από τους αναπάντεχα ακριβούς προορισμούς της φετινής σεζόν. Ίσως να είναι καλύτερο να επισκεφτείς το νησί μετά την high-season, τον Σεπτέμβριο.


Τι να κάνεις στο νησί; Μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις καταδύσεις. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, καθώς θα δεις το σπάνιο φαινόμενο τον φυσαλίδων, ιδιαίτερα είδη ψαριών και πλούσιο πλαγκτόν.

Στην Νίσυρο δεν θα βρεις τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά απλά καταλύματα, για όλα όμως τα γούστα. Ακόμη, οι παραλίες της είναι ως επί των πλείστων ανοργάνωτες.

Η χώρα της, το Μανδράκι προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ηρεμίας αλλά και διασκέδασης αφού δεν υστερεί σε επιλογές μαγαζιών και ομορφιάς. Οι πιο δημοφιλείς του οικισμοί είναι τα Νίκια, το Εμποριό και το Μανδράκι (η Χώρα), ενώ υπάρχει και το Λακκί, όπου καταλήγουν όλες οι πεζοπορικές διαδρομές, όλα τα μονοπάτια. Σημείωσε ότι εάν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, η Νίσυρος είναι για εσένα. Ακόμη, από το Λακκί μπορείς να δεις τους υδροθερμικούς κρατήρες. Τέλος, στο Εμποριό «ζει» μία σπηλιά στην είσοδο της οποίας υπάρχει και μια φυσική σάουνα.


Το γραφικό και όμορφο χωριό Νίκια, στην Νίσυρο.
Νίσυρος – Σε ποιες παραλίες να πας;

Υπενθυμίζουμε ότι είναι όλες ελεύθερες, έτσι θα πρέπει από πριν να έχεις υπόψιν σου το πως θα προστατευτείς από τον ήλιο καθώς και τα σνακ και το νερό που θα έχεις μαζί σου.



Σε κάποιες από τις πιο γνωστές και ωραίες παραλίες του νησιού, που είναι η Λευκή Παραλία, η Παχιά Άμμος, οι Πάλοι, το Κατσούνι, το Αυλάκι και τα Χοχλάκια θα βρεις κοντά ταβέρνες ή κάποιο καφέ για να πάρεις κάτι να πιεις/φας, ωστόσο αυτό δεν είναι εγγυημένο.

Έχε επίσης υπόψιν ότι οι περισσότερες παραλίες ξεκινούν με ρηχά νερά για 5-6 μετά και μετά βαθαίνουν απότομα λόγω του ηφαιστειακού κρατήρα.
Φαγητό και έξοδος στο όμορφο νησί της Νίσυρου

Από νυχτερινή ζωή μην περιμένεις να κάνει την ξέφρενη ζωή της Πάρου ή της Μυκόνου, αλλά θα βρεις καφέ που θα λειτουργούν μέχρι το βράδυ για μία μπύρα ή ένα κοκτέιλ.

Από φαγητό, οι επιλογές είναι αρκετά περισσότερες. Μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τοπικούς μεζέδες όπως τους ρεβυθοκεφτέδες που τους αποκαλούν πιττιές, τις μπουκουνιές που είναι στην ουσία χοιρινό μαγειρεμένο στο λίπος του και την τρύγια, ένα είδος τυριού μέσα σε κρασί. Ακόμη, εξεζητημένες γεύσεις που θα σου προτείναμε είναι τα ξεροτήγανα, οι παστελαριές (ξερά σύκα με αμυγδαλόψυχα και σουσάμι) και εμπιστεύσου μας και δοκίμασε και το γλυκό του κουταλιού από ντοματάκι.

Για παραδοσιακή αυλίτσα με βουκαμβίλιες να κρέμονται να πας στην ΑποΛωλή Κόρη, για παραδοσιακό ταβερνάκι με καλές τιμές στο Μπαλκόνι του Εμπορείου ενώ εάν θέλετε κάτι πιο εξεζητημένο να επισκεφτείτε το Γευsea για γκουρμέ γεύσεις.


Η θέα από το «Μπαλκόνι του Εμπορείου», το παραδοσιακό ταβερνάκι της Νισύρου. (πηγή: tripadvisor.com)

Πηγή φωτογραφίων: Shutterstock.com
Nitro.gr:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *