ροή ειδήσεων

Καταγγελίες σοκ σε Ρόδο, Κω, Κρήτη: Σκανδιναβές παντρεύονται και εξαφανίζονται με τα παιδιά



Ενα καλά κρυμμένο σκοτεινό μυστικό κρύβουν χιλιάδες γυναίκες από σκανδιναβικές χώρες που ήρθαν στην Ελλάδα με στόχο να κυοφορήσουν και στη συνέχεια να εξαφανιστούν, εγκαταλείποντας τους Ελληνες μπαμπάδες, οι οποίοι αδυνατούν να έχουν επικοινωνία με τα παιδιά τους.
Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση της αρπαγής του μικρού Ράινερ από τον Νορβηγό πατέρα του και την πολύχρονη διαμάχη με τη μητέρα του μικρού και τη δικαστική περιπέτεια σε Ελλάδα και Νορβηγία, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έψαξε και συνομίλησε με ανθρώπους που εδώ και χρόνια ανεβαίνουν «Γολγοθά» εξαιτίας της ατυχίας που είχαν να γνωρίσουν, να ερωτευτούν και να κάνουν παιδιά με γυναίκες προερχόμενες από σκανδιναβικές χώρες, όπως Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.


Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που επικαλούνται, ωστόσο, μέλη του Συλλόγου «Συνεπιμέλεια», περίπου 2.500 μπαμπάδες από την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι γυναίκες που έφεραν στη ζωή τα παιδιά τους τα έχουν πάρει και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Αποτέλεσμα οι μπαμπάδες να χάνουν κάθε επαφή με τα παιδιά τους και να μην έχουν καθόλου επικοινωνία. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, αναγκάζονται να ταξιδεύουν αρκετές φορές τον χρόνο στις χώρες αυτές προκειμένου να εντοπίσουν τα παιδιά τους.

Προνόμια

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής Ελληνες μπαμπάδες που ανεβαίνουν «Γολγοθά», με δικαστήρια σε Ελλάδα και Σκανδιναβική Χερσόνησο για την επιμέλεια ή την επικοινωνία με τα παιδιά τους, ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γυναίκες οι οποίες γέννησαν τα παιδιά τους τα παίρνουν και εξαφανίζονται ύστερα από λίγα χρόνια αφού γεννηθούν είναι οι κοινωνικές παροχές που δίνουν τα κράτη εκεί.

«Μέσα από την περιπέτειά μου γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες από Σουηδία, Νορβηγία και Δανία έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, γνωρίζουν ανθρώπους, κάνουν παιδιά μαζί τους και στη συνέχεια, όταν το παιδί φθάσει από τριών έως έξι ετών, τα παίρνουν και επιστρέφουν στη χώρα τους. Αυτό γίνεται γιατί είναι γυναίκες χαμηλού εισοδήματος και αποκτώντας ένα παιδί από μια άλλη χώρα εξασφαλίζουν στη χώρα τους την οικονομική τους αποκατάσταση. Δηλαδή, τη δωρεάν παροχή σπιτιού και επιδόματα τόσο για το παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών όσο και για τις ίδιες αφού θεωρούνται μονογονεϊκές οικογένειες», θα εξηγήσει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο κ. Νεκτάριος Κουλιζάκης, επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στην Κρήτη, ο οποίος βιώνει ένα απίστευτο δράμα.



Ολα άλλαξαν

Η περίπτωση του κ. Νεκτάριου Κουλιζάκη είναι μία από τις χιλιάδες που έχουν αναφερθεί μεταξύ άλλων υποθέσεων στον Σύλλογο «Συνεπιμέλεια». Ο ίδιος, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, περιγράφει πώς η ζωή του άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη με τη γυναίκα που έφερε στη ζωή τον γιο του να εξαφανίζεται στη Σουηδία και να μην μπορεί να τους βρει.




«Εχω φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και τον Συνήγορο του Πολίτη της Σουηδίας. Με τη γυναίκα μου γνωρίστηκα πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη. Καταλήξαμε να είμαστε μαζί και μέναμε στα Χανιά. Οταν γεννήθηκε ο γιος μου, σε ηλικία περίπου 6,5 ετών με την πρόφαση ότι θα πήγαινε για λίγο στη χώρα της τον πήρε και έφυγαν. Εκτοτε δεν τον έχω δει και δεν έχω καμία επικοινωνία μαζί του. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Σουηδίας στις οποίες προσέφυγε η γυναίκα μου με καταδίκασαν χωρίς καν να κληθώ να καταθέσω την άποψή μου και, μάλιστα, όταν κινήθηκα νομικά για την επιμέλεια αλλά και για να έχω επικοινωνία με το παιδί μου, εκείνοι απέκρυπταν τα στοιχεία της γυναίκας μου για να μην τη βρω με την αιτιολογία ότι θα τους έκανα κακό. Ο Συνήγορος του Πολίτη στη Σουηδία καταδίκασε την Επιτροπή των Κοινωνικών Υπηρεσιών γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό του Συνηγόρου, εγώ και ο γιος μου, μεταχειριστήκαμε από το σουηδικό κράτος σαν να μην υπήρχαμε. Τώρα, μάλιστα, κινδυνεύει το σουηδικό κράτος με καταδίκη από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ 6 χρόνια τώρα έχω να δω το παιδί μου και κάθε χρόνο πηγαίνω τον χειμώνα στη Σουηδία, κάθομαι 3,5 μήνες και τον ψάχνω στα τυφλά. Πηγαίνω από πόλη σε πόλη, κάθομαι 3 με 4 ημέρες και ψάχνω σε σχολεία και γήπεδα. Το μόνο θετικό είναι ότι έχω τη βοήθεια εθελοντών που γνωρίζουν το πρόβλημά μου αλλά και άλλους γονείς με παρόμοιες περιπτώσεις».

«Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο»

eleftherostypos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/22 16:17

    NA PROSEXE POY BAZETE THN YPOGRAFEI SAS KAI TO .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/22 06:51

    Έχουν νόμους κ Χανιώτη και τους εφαρμόζουν ευτυχώς έφυγαν και γλίτωσαν τη μιζέρια σε ταινία θα είσαι καλός σαν το ξανθοπουλο ((παιδί μου.! πάτερ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 13:29

      ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/22 08:01

    Αφου δεν μπορείτε να βρείτε Ελληνίδα γιατί όλοι αυτοί είστε βόδια καλα να πάθετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 15:35

      ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΕ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/22 09:15

    Greek lovers τρομάρα σας
    Καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *