ροή ειδήσεων

Καστελόριζο – Κας: Ο ετήσιος αγώνας κολύμβησης από την Ελλάδα στην Τουρκία για μία ακόμη χρονιά


To Καστελλόριζο ή Μεγίστη βρίσκεται 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα ενώ απέχει μόλις 2,1 χιλιόμετρα από το Κας, στην περιφέρεια της νότιας επαρχίας Αττάλειας της Τουρκίας. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency via Getty Images)


Περίπου 350 αθλητές από 16 χώρες θα πέσουν στη θάλασσα για τον 16ο αγώνα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα Καστελόριζο – Κας, γνωστό και ως «ένας αγώνας – δύο χώρες».

Ο αγώνας κολύμβησης των επτά χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί από το Καστελόριζο και θα ολοκληρωθεί στη νότια τουρκική επαρχία της Αττάλειας, στην πόλη Κας.

Η απόσταση της διαδρομής είναι 7,1 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των διοργανωτών της εκδήλωσης, οι εγγραφές για τον αγώνα ”έκλεισαν” μέσα σε μόλις 12 ώρες, με τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή.
1 Σεπτεμβρίου 2020. Το Καστελλόριζο όπως διακρίνεται από την τουρκική ακτή στο Κας. (Photo by Orhan Cicek/Anadolu Agency via Getty Images)


Χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ως «έναν από τους πιο σημαντικούς κολυμβητικούς αγώνες μεταξύ δύο χωρών και δύο ηπείρων», η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι κολυμβητές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ειρήνη και τη φιλία».

Το Kας θεωρείται μια από τις πιο όμορφες θαλάσσιες τοποθεσίες στην Τουρκία, με τουριστικούς κόμβους όπως οι παραλίες Kaputaş και Patara, Kekova, Kaleköy, Demre και οι αρχαίες πόλεις Αντίφελλος, Ξάνθος και Μύρα.


Ο αγώνας Καστελόριζο – Κας είναι ένας διεθνής διασυνοριακός διαγωνισμός κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που διεξάγεται κάθε χρόνο, πάντοτε μέσα στον Ιούνιο από το 2005.

Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης της Λυκίας που διεξάγεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.



πηγή: Hurriyet Daily News

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *