ροή ειδήσεων

Ακάρ: Ο Τουρκικός Στρατός συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη με τρόπο που αρμόζει στον πολιτισμό μας



"Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 2231η επέτειο από την ίδρυση των Χερσαίων Δυνάμεων μας, που ιδρύθηκαν το 209 π.Χ."


Με ένα μακροσκελές μήνυμα γεμάτο εθνικισμό, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, γιόρτασε την 2231η επέτειο των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων.


"Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 2231η επέτειο από την ίδρυση των Χερσαίων Δυνάμεων μας, που ιδρύθηκαν το 209 π.Χ.", είπε.


Ο Τουρκικός Στρατός συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη με τρόπο που αρμόζει στον πολιτισμό μας, ήταν το κεντρικό μήνυμα, μεταξύ άλλων, καθώς και το ότι "οι χερσαίες δυνάμεις μας, αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κατανόησης «στρατού-έθνους»".

Ολόκληρη η επιστολή του Ακάρ:

"Ήρωες και αφοσιωμένα μέλη των Δυνάμεών μας,

Αγαπητά Όπλα και συνάδελφοι,

Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 2231η επέτειο από την ίδρυση των Χερσαίων Δυνάμεων μας, που ιδρύθηκαν το 209 π.Χ.

Οι χερσαίες δυνάμεις μας είναι ένας από τους πιο σεβαστούς στρατούς στον κόσμο με το άριστα καταρτισμένο προσωπικό και τον πολεμικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και τα οπλικά συστήματα. Προστατεύοντας με την κατανόησή τους την πατρίδα μας σε όλα τα εδάφη και τις κλιματολογικές συνθήκες συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα με σύνθημα «Μάρτυς αν πεθάνω, βετεράνος αν μείνω...».


Οι Χερσαίες Δυνάμεις μας, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε όλες τις αποστολές που έχουν αναλάβει, πρόσθεσαν νέα και μεγάλα επιτεύγματα στην ένδοξη ιστορία τους με επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα, ειδικά για να αποτραπεί ο διάδρομος τρομοκρατίας που επιχειρούνταν να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας μας.

Εκτός από αυτές τις δραστηριότητες, οι ηρωικές χερσαίες δυνάμεις μας, οι οποίες υπηρέτησαν επιτυχώς σε φιλικές, αδελφικές και συμμαχικές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ και η Σομαλία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ και διμερών συνεργασιών; Συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα με τρόπο που αρμόζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και τους προγόνους μας, και επίσης συνεχίζει τις δραστηριότητες εκπαίδευσης/κατάρτισης χωρίς διακοπή.


Οι χερσαίες δυνάμεις μας, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κατανόησης «στρατού-έθνους» με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις της που φιλτράρονται μέσα από τη χιλιετή ένδοξη ιστορία μας και τους ισχυρούς δεσμούς της με το ευγενές έθνος μας, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε είδους αποστολές που έχουν ανατεθεί, με την έμπνευση που λαμβάνουν από τις εθνικές, πνευματικές και επαγγελματικές αξίες. Έχουμε πλήρη πίστη ότι θα εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και θα συνεχίσουν να είναι πηγή υπερηφάνειας για το ευγενές έθνος μας.

Ο ιδιοκτήτης αυτών των επιτευγμάτων είναι το ηρωικό και με αυτοθυσία προσωπικό της Χερσαίας Δυνάμεως που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό και οπλικά συστήματα και εκπληρώνει τα καθήκοντά του με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, διάλογο και συντονισμό, ανεξάρτητα από την έννοια της υπερωρίας.

Συγχαίρω από καρδιάς το ηρωικό και με αυτοθυσία προσωπικό της Χερσαίας Δυνάμεως για την επιτυχία τους και τους φιλώ στο μέτωπο.


Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, τιμώ με σεβασμό όλους τους διοικητές και πολιτικούς μας, από τον Μέτε Χαν μέχρι τον Σουλτάνο Αλπαρσλάν, από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι σήμερα, που συνέβαλαν στην επίτευξη των Χερσαίων Δυνάμεων μας σε αυτό το επίπεδο.

Με έλεος και ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για αυτή τη χώρα, και τους ήρωες βετεράνους μας που απεβίωσαν στην αιωνιότητα. Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους ηρωικούς βετεράνους μας που είναι ακόμη εν ζωή, και στις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων και των βετεράνων μας.

Συγχαρητήρια σε όλο το ενεργό και απόστρατο προσωπικό των Χερσαίων Δυνάμεων μας, ιδιαίτερα στον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγό Μουσά Αβσεβέρ. Εύχομαι σε αυτούς και στα πολύτιμα μέλη της οικογένειάς τους υγεία, επιτυχία και ευημερία".

Πενταπόσταγμα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *