ροή ειδήσεων

Πλειστηριασμοί: Σε νέα χέρια το ξενοδοχείο του εφοπλιστή Λελάκη – Τι έμεινε στα αζήτητα



Ο αποβιώσας εφοπλιστής, Αντώνης Λελάκης


Νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να επενδύσει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο – όραμα του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη –, που βγήκε χθες στο σφυρί. Στον αντίποδα, ουδείς εμφανίστηκε να διεκδικήσει την εκτυπωτική Ίριδα της οικογένειας Μπόμπολα, το οικόπεδο του Γιάννη Καρούζου στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και τις πολυτελείς κατοικίες του κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη σε Βάρη και Βούλα.


Στα προς εκποίηση τουριστικά ακίνητα ανήκε το ακίνητο της Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης, όπως λεγόταν η εταιρεία του Αντώνη Λελάκη που είχε τον έλεγχο του υπό ανάπτυξη ξενοδοχείου στη Σητεία. Το συγκεκριμένο βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 4,9 εκατομμύρια κι επισπεύδουσα την Aegean Baltic Bank και κατακυρώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη έναντι ενός ευρώ παραπάνω.


Στο ακίνητο 185 στρεμμάτων υπάρχει τριώροφο ξενοδοχείο και 5 συγκροτήματα bungalows, όλα ημιτελή, με άδεια του 1990 και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για κτίρια που «αντιμετωπίζουν σημαντικές φθορές οι οποίες τα καθιστούν πρακτικά μη λειτουργικά», σύμφωνα με τους εκτιμητές.

Ο επιχειρηματίας, που έφυγε από τη ζωή το 2012, ήταν ο ιδιοκτήτης της πρώτης ελληνικής ναυτιλιακής που έγινε αποδεκτή για εισαγωγή στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Τα ξενοδοχεία ήταν η δεύτερη δραστηριότητα του Λελάκη, μετά την κρουαζιέρα. Είχε μάλιστα αγοράσει από την οικογένεια Ωνάση το ξενοδοχείο Mira Mare Olympia στην περιοχή Πύργος Ηλείας και είχε στην ιδιοκτησία του θέρετρα σε Σητεία, Λασίθι, Ρόδο, Κέρκυρα, ακόμα και στη Βιέννη. Είχε ξεκινήσει να δουλεύει ως ναυτικός στο στόλο του Γουλανδρή, ενώ είχε επεκταθεί και στη ναυπηγική βιομηχανία, αποκτώντας τα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Ρημάζει η Ίρις Εκτυπωτική

Το μεγαλύτερο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη βγήκε μισοτιμής σε πλειστηριασμό αλλά δεν προσέλκυσε αγοραστή, ενώ ακολουθεί σε ένα μήνα το πρακτορείο Ευρώπη της αυτοκρατορίας Μπόμπολα.


Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 16,8 εκατ. ευρώ για την Ίριδα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα ως εκπρόσωπος ομολογιούχων, υπέρ της οποίας υπάρχει και προσημείωση 58,5 εκατομμυρίων. Από αυτό το ποσό, 9 εκατομμύρια αφορούν στην κυριότητα του βιομηχανικού ακινήτου και 7,83 εκατ. ευρώ στον μηχανολογικό εξοπλισμό της εκτυπωτικής.

Εικόνες εγκατάλειψης στην Ίριδα Εκτυπωτική της οικογένειας Μπόμπολα

Το ακίνητο στο 20o χιλιόμετρο της Λεωφόρου Λαυρίου βρίσκεται σε οικόπεδο 62,4 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών, βιβλίων, αποθήκες χάρτου, τους χώρους τεχνικής υποστήριξης και τα γραφεία της διοίκησης.
Άγονοι ο πλειστηριασμοί για το οικόπεδο Καρούζου & τις βίλες Τσαγκαράκη

Στη λίστα με τα αζήτητα βρέθηκε και ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο συνδεδεμένο με το σκάνδαλο Καρούζου, ένα οικόπεδο στη Γλυφάδα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 7,76 εκατ. ευρώ κι επισπεύδουσα ήταν η Intrum Hellas.Το ακίνητο επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη απέχει ένα οικοδομικό τετράγωνο από την κεντρική οδό Αγγέλου Μεταξά, έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της περιοχής.


Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 2.145 τ.μ. και προήλθε από τη συνένωση τριών αυτοτελών ακινήτων, τα οποία η Carouzos Real Estate απέκτησε το 2006. Στόχος μάλιστα της εταιρείας ήταν να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο οριζόντια ιδιοκτησία με χώρους στάθμευσης στο υπόγειο.


Με βάση τα στοιχεία των εκτιμητών, οι τιμές μίσθωσης εμπορικών καταστημάτων, σε θέσεις υψηλής προβολής και εμπορικότητας, επί της Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, κυμαίνονται γενικά σήμερα μεταξύ 70 και 120 ευρώ ανά τ.μ.. Επιπλέον, εμπορικά καταστήματα εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, σε δευτερεύοντες όμως δρόμους σε σχέση με την Μεταξά έχουν μισθωτική αξία μεταξύ 30 και 70 ευρώ. Οι τιμές μίσθωσης γραφειακών χώρων, σύγχρονων προδιαγραφών, πολυτελούς κατασκευής, σε θέσεις αξιόλογης προβολής εντός του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της Γλυφάδας, κυμαίνονται από 16 έως 28 ευρώ το τετραγωνικό.Άγονος ο πλειστηριασμός για το οικόπεδο Καρούζου στη Γλυφάδα

Τέλος, άγονος κατέστη ο πλειστηριασμός κατοικιών του τηλεαντικέρ, Γιώργου Τσαγκαράκη. Το ένα ακίνητο, χτισμένο το 2000 σε συγκρότημα μεζονετών στη Βούλα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης. Τόσο καλή ώστε το playroom, η σάουνα και το τζακούζι να ισορροπούν την απουσία πισίνας, που έκρινε ως μειονέκτημα ο εκτιμητής, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η τιμή πρώτης προσφοράς στα 562 χιλ. ευρώ.


Το δεύτερο σπίτι, των 267 τετραγωνικών απέχει 500 μέτρα από τη θάλασσα και «συνοδεύει» μία ακόμα κατοικία στο Κορωπί. Σε αυτή την περίπτωση, το ακίνητο περιλαμβάνει ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες, εκ των οποίων 3 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, δύο αποθήκες και δύο διαμερίσματα. Το ακίνητο στην οδό Ονείρων δηλώνεται ως κατοικία του γνωστού κοσμηματοπώλη και διαθέτει δύο πισίνες.
Στα αζήτητα δύο κατοικίες του κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη

mononews

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/22 13:49

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *