ροή ειδήσεων

Προσωπικός γιατρός: Και επίσημα παράταση, πότε ξεκινούν τα πρόστιμα



Πήρε ΦΕΚ η απόφαση η οποία δίνει παράταση στον χρόνο έναρξης του συστήματος συνεπειών («αντικινήτρων») για τη μη εγγραφή των πολιτών σε Προσωπικό Ιατρό.


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Γ1α/Γ.Π.οικ. 35161/16-06-2022 μόνο ως προς τον χρόνο έναρξης του συστήματος συνεπειών («αντικινήτρων») για τη μη εγγραφή των πολιτών σε Προσωπικό Ιατρό των σημείων ΙΒα) και ΙΒβ) της τροποποιούμενης απόφασης, ο οποίος χρόνος έναρξης μετατίθεται από την 01η.10.2022 για την 01η.12.2022.


Τα αντικίνητρα για την μη εγγραφή των πολιτών σε Προσωπικό Ιατρό έχουν πλέον εξής :

α) Από την 01-12-2022 πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη του πολίτη, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΔΥΓ3(α) /οικ.104747/26.10.2012 (Β' 2883) κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περί τροποποίησης και επαναδιατύπωσης της υπό στοιχεία Φ.42000/οικ.2555/353/28.2.2012 κοινής υπουργικής απόφασης «Κατάλογος παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου» (Β' 497), όπως αυτή είχε τροποποιηθεί με την υπό στοιχεία Φ.42000/οικ.12485/1481/6.6.2012 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 1814).


β) Από την 01-12-2022 πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/2018 κοινή απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Υγείας «Τροποποίηση και αντικατάσταση της υπ' αρ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 46846/18-06-2018 (Β' 2315) κοινής υπουργικής απόφασης, με περιεχόμενο “Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)”» (Β' 4898).

γ) Από την 01-01-2023 τα ανωτέρω υπό (α) και (β) προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στην φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ανερχόμενα σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.


Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

dikaiologitika


Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/22 22:46

    Ναι τα ίδια πρόστιμα που έριξε και στους συνταξιούχους, και τώρα τρέχει να μαζέψει γιατί κρίνονται παράνομα και αντισυνταγματικά. Άλλη μια δικτατορική ενέργεια της κυβέρνησης, που εδώ και μια τριετία τώρα εκβιάζει και απειλεί πολίτες και γεροντακια χωρίς βέβαια να μπορεί να κάνει πράξη τις απειλές της γιατί ευτυχώς δεν γνωρίζει τίποτα από σύνταγμα και νομιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/9/22 09:33

    ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΞΕΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΛΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΒΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/9/22 11:52

    Ο μόνος λόγος που προσπαθείτε με αυταρχικές μεθόδους να επιβάλετε αυτή τη μαλακία με τον προσωπικό γιατρό, είναι για να "αναχαιτίσετε" τις επισκέψεις σε εξιδεικευμένους γιατρούς μέσω ασφάλισης. Ο προσωπικός γιατρός, θα σου βγάζει το λάδι και αν γουστάρει θα σε παραπέμψει πχ σε καρδιολόγο. Θα μας σπάει γενικώς τα @@ με αποτέλεσμα να πηγαίνεις μόνος σου πχ στον καρδιολόγο και να πληρώνεις από την τσέπη σου.Ρωτήστε κάποιον που μένει Αγγλία να σας πει τι τραβάνε!!!

    Να πάτε λοιπόν να κάνετε "παθητικό σεξ" μαλάκες και να βάλετε τις αυταρχικές αποφάσεις σας εκεί που ξέρετε. Έτσι για να τα πω λίγο κόσμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *