ροή ειδήσεων

Γιατί ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του Πούτιν – «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα κατά της Ελλάδας»



«Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με μορφή ‘κατοχής’ δεν πρέπει να ενοχλούν εμάς, αλλά στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό» υποστήριξε μάλιστα ο τούρκος πρόεδρος.

Για «μεγάλη Τουρκία» που κάποιοι προσπαθούν να την παρεμποδίσουν μέσω… Ελλάδας μίλησε προκλητικά χθες Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε ενάντια στην Ελλάδα» απείλησε δε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, που μυρίζουν πρόκληση και προβοκάτσια. Όπως λέω πάντα, η Ελλάδα δεν είναι ούτε του επιπέδου μας, ούτε ισότιμη με μας σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να είναι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν και εξαπέλυσαν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να διαταράξουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας εκτρέποντας το χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή της χώρας μας».


«Ωστόσο, αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα οδηγείται στο βάλτο, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία, ούτε ανάπτυξη, ούτε έντιμη στάση όταν κρύβεται κανείς κάτω από τη φούστες κάποιων. Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με μορφή ‘κατοχής’ δεν πρέπει να ενοχλούν εμάς, αλλά στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό» υποστήριξε μάλιστα ο τούρκος πρόεδρος.

«Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές υποστηρίξεις αρκούν για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας. Αλλά αυτά τα λανθασμένα βήματα είναι αρκετά για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο από κάθε άποψη. Ως αποτέλεσμα, δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ενάντια στην Ελλάδα, την οποία συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά σε κάθε τομέα. Αυτό να γίνει γνωστό» απείλησε.

Και τρίτη επιστολή στα ΗΕ

Σημειώνεται ότι είναι έτοιμη και αναμένεται να αποσταλεί τρίτη τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ. Θα αναγράφεται σε αυτή η στρατιωτικοποίηση των νησιών και στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, ενώ Λέσβος και Σάμος έχουν στοχοποιηθεί.


Τα ελληνικά νησιά θα βρεθούν στο επίκεντρο της ατζέντας της αυριανής συνεδρίασης του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. «Η στρατιωτικοποίηση των νησιών θα εξεταστεί αναλυτικά, στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά» αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Γιατί ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του Πούτιν

«Η Άγκυρα απαντά με διαβήματα σε Ελλάδα και ΗΠΑ για τα νησιά, αλλά ικανοποιεί και τον Πούτιν, τυχαία; που δεν θέλει αμερικανικά όπλα σε Αιγαίο και Αλεξανδρούπολη η οποία έχει αποκτήσει στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Σημειώνεται πάντως ότι η σαφής αμερικανική στάση υπέρ της Αθήνας στο ζήτημα των νησιών έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα την Τουρκία που αφήνει και τους υπαινιγμούς για «μαριονέτες».

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/22 07:45

    NA MEINΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ . ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΕΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *