ροή ειδήσεων

Ένταση στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα - Το προκλητικό σχόλιο του Ερντογάν και η άμεση απάντηση Μητσοτάκη



Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών


Ένταση επικράτησε στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα όταν πήρε τον λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της παρέμβασής του ο Τούρκος πρόεδρος απρόκλητα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών.


Και ότι αντι να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπέυθυνοι ηγέτες.

Προκλητικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το επεισόδιο

Αμέσως μετά, ο Τούρκος πρόεδρος παραχώρησε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας τη συνήθη προκλητική στάση του, εκτοξεύοντας νέες απειλές για επιθεση «σε όποιους ενοχλούν την Τουρκία».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δήλωσε: «Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ απο την ομιλία μου κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι ίδιοι δεν είναι εκεί που πρέπει. Ξέρετε η πολιτική τους βασίζεται πάνω στο ψέμα. Όλο ψέμα. Δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Όμως περιμένουν να κάνει η Τουρκία το βήμα. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους. Σήμερα πολλές χώρες περίμεναν να κάνουμε κάποιο βήμα. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία) μας είπαν να συναντηθούμε. Τους είπαμε να εδω είμαστε στο όρθιο και τα λέμε. Τους είπα εσείς πρέπει να πάρετε την άδεια απο κάπου αλλού. Μου είπε ὄχι δεν παίρνω την άδεια κανενός... Του απάντησα πως εδώ πάντα έρχεστε με την άδεια άλλων. Μου είπε ότι μου έμειναν δύο μήνες, ας μιλήσουμε να λύσουμε το ζήτημα».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο και να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε:

«Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε με την Ελλάδα. Το αφήνουμε στο χρόνο και μέσα στο χρόνο ελπίζουμε να βρούμε κάποια ευκαιρία να συνομιλήσουμε».

Σε ερώτηση αν «όταν είπατε μία νύχταθα έρθουμε ξαφνικά» εννοούσατε επίθεση στην Ελλάδα, είπε:

«Το θέμα το κατάλαβες καλά. Όποια χώρα μας ενοχλεί και μας επιτίθεται, η απάντηση μας είναι «ε μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Αυτό έτσι πρέπει να το ξέρουν. Να το καταλάβουν. Αφού εσείς έτσι το καταλάβατε, άρα κι εκείνοι το κατάλαβαν.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *